ammonium acryloyldimethyltaurate/beheneth-25 methacrylate crosspolymer

Nazwa składnika:
ammonium acryloyldimethyltaurate/beheneth-25 methacrylate crosspolymer
Bezpieczeństwa:
Dopuszczalny
Numer CAS:
#15625-89-5
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
03
Opis
Aristoflex HMB (INCI: Ammonium Acryloyldimetylotaurate/Beheneth-25 Metacrylate Crosspolymer) to polimerowy emulgator kompatybilny z dużą ilością olejów i środków powierzchniowo czynnych.
Aristoflex® HMB to hydrofobowo modyfikowany polimer syntetyczny stosowany jako środek żelujący do układów wodnych oraz jako środek teksturujący lub zagęszczacz w emulsjach typu olej w wodzie. Polimer jest wstępnie zneutralizowany, łatwy w użyciu i zapewnia formuły o doskonałej wydajności, odpowiadającej doskonałej stabilności nawet przy braku dodatkowego emulgatora. Dzięki modyfikacji hydrofobowej już niskie stężenia tego produktu stabilizują duże ilości oleju.
Aristoflex BLV składa się z dużej części hydrofilowej i mniejszej części hydrofobowej. Ta struktura chemiczna pozwala temu kopolimerowi działać jako główny emulgator i stabilizator w emulsjach typu olej w wodzie. Dzieje się tak, gdy część hydrofobowa przylega do granicy faz olej-woda, a część hydrofilowa pęcznieje w fazie wodnej, zapewniając wyjątkową stabilność emulsji dla szerokiego zakresu olejów. W połączeniu z innymi polimerami, takimi jak Aristoflex AVC, Aristoflex BLV można stosować do modyfikowania reologii i tekstury powłoki, poprawy wchłaniania, a także zmniejszenia całkowitej ilości wymaganego zagęstnika. Jest wskazany do preparatów o niskiej lepkości, takich jak balsamy, chusteczki nawilżane, preparaty do rozpylania, preparaty O/W na gorąco i na zimno, zapewniające eleganckie i bogate wrażenie na skórze.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Witamina E
Skwalan
Bakuchiol
Silicones
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Collagen
Silicones
Oleje
Mushrooms
UV filter
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Green tea (Zielona herbata)
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Skwalan
Algi
Witamina E
PDRN (polinukleotydy)
Collagen
Polifenole
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Oleje
Silicones
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Algi
Witamina E
Oleje
Silicones
Witamina C
Lukrecja
Polifenole
Niacinamid
UV filter
Witamina E
Silicones
Oleje
Probiotyki/Fermenty
Green tea (Zielona herbata)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Aloes
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Witamina E
Ceramidy
Oleje
Silicones
Polifenole
Śluz ślimaka
Silicones
Witamina C
UV filter
Witamina E
HCA kwasy
Green tea (Zielona herbata)
Witamina E
Oleje
UV filter
Probiotyki/Fermenty
Kaolin
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
UV filter
Algi
Witamina C
Oleje
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Niacinamid
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Algi
Witamina C
Witamina E
Oleje
Ceramidy
Collagen











