benzene

Nazwa składnika:
benzene
Bezpieczeństwa:
Jest zastrzeżenie
Numer CAS:
#84961-70-6
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
10
Opis
benzen to bezbarwna ciecz, aromatyczny węglowodór otrzymywany w wyniku przeróbki węgla lub surowców petrochemicznych. Szeroko stosowany w produkcji chemicznej na dużą skalę. Wysoce łatwopalny. Działa toksycznie, powoduje podrażnienie skóry. Zgodnie z TR CU 009/2011 zabrania się stosowania go w kosmetykach (Załącznik nr 1, 47), podobny zakaz obowiązuje w UE.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
AHA (Kwasy AHA)
Alergen
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Oleje
Probiotyki/Fermenty
Niacinamid
Aloes
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Oleje
Niacinamid
AHA (Kwasy AHA)
Alergen
AHA (Kwasy AHA)
Silicones
Oleje
Aloes
Panthenol (Vitamin B5)
Propolis / Miód
Alergen
Silicones
Oleje
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Silicones
Green tea (Zielona herbata)
Lukrecja
Wąkrotka azjatycka
Algi
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Alergen
Aloes
PHA
Silicones
UV filter
AHA (Kwasy AHA)
Witamina C
Witamina E
Silicones
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
UV filter
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Silicones
Niacinamid
AHA (Kwasy AHA)
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Witamina E
Silicones
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty















