butylene glycol cocoate

Nazwa składnika:
butylene glycol cocoate
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Butylene Glycol Cocoate to wielofunkcyjny składnik, który przynosi korzyści wielu kategoriom produktów kosmetycznych. W przypadku kosmetyków do makijażu i pudrów butylene Glycol Cocoate zwilża, dysperguje pigment i poprawia trwałość koloru.
Butylene Glycol Cocoate to emolientowa mieszanka mono- i diestrów o niezwykłych właściwościach zwilżających pigment. Stosowany jest do teksturowania baz pod makijaż, podkładów, korektorów i sztyftów kryjących w celu uzyskania młodszej, bardziej równomiernej karnacji.
Niska lepkość zarówno niepowlekanych, jak i powlekanych hydrofobowo dyspersji pigmentów wytworzonych na bazie butylenowego glikolu kokosowego (o 70 do 90% mniej lepkiego niż olej rycynowy) jest wskaźnikiem ich wysokiej jakości. Te same właściwości zwilżające i solubilizujące są powiązane z efektami zwiększania SPF uzyskanymi w badaniach na żywo.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Probiotyki/Fermenty
Kofeina
Coenzyme Q10
Witamina E
Witamina C
Alergen
Silicones
Oleje
HCA kwasy
Lukrecja
Panthenol (Vitamin B5)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
UV filter
Witamina E
Witamina C
Silicones
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Silicones
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Skwalan
Oleje
Lukrecja
Green tea (Zielona herbata)
Silicones
Kofeina
Lukrecja
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Wąkrotka azjatycka
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)







