dipentaerythrityl hexahydroxystearate/hexastearate/hexarosinate

Nazwa składnika:
dipentaerythrityl hexahydroxystearate/hexastearate/hexarosinate
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Ester. Składnik o tak złożonej nazwie stosowany jest jako składnik kosmetyków dekoracyjnych jako zagęstnik i stabilizator. Stabilizuje składnik pigmentowy wewnątrz kosmetyków - pigmenty nie ulegają zniszczeniu pod wpływem światła słonecznego i szkodliwych czynników. Ogólnie składnik sprawia, że pigmenty są bardziej odporne na zużycie, co zwiększa trwałość makijażu. Czasami składnik służy do dodania lekkiego połysku kosmetykom. Składnik jest bezpieczny dla człowieka i zawsze stosowany jest w niskim stężeniu.
COSMOL™ 168ARV to olej w postaci pasty o barwie bladożółtej do żółtej (w temperaturze pokojowej postać pasty), stosowany jako substytut lanoliny pochodzącej z wełny. Wykazuje lepszą stabilność oksydacyjną, mieszalność, zdolność zatrzymywania wody, połysk i właściwości zmiękczające w porównaniu z lanoliną. Wykazuje dobrą zdolność kondycjonowania w preparacie, co widać po jedności włosów i zdolności do czesania. Podwaja zdolność zatrzymywania wody w porównaniu z lanoliną. Zalecany do stosowania w kremach zmiękczających, szminkach, kremowych szminkach, odżywkach do włosów, balsamach do ust, gorących płynach, żelach oraz emulsjach pielęgnacyjnych i koloryzujących.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Panthenol (Vitamin B5)
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Ceramidy
Oleje
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
UV filter
Ceramidy
PDRN (polinukleotydy)
Oleje
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Resveratrol
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Mushrooms
Skwalan
Ceramidy
Oleje
Polifenole
Oleje
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Ceramidy
Collagen
PDRN (polinukleotydy)
Collagen
Probiotyki/Fermenty
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Mikroigły
Witamina E
Algi
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
UV filter
Silicones
Kofeina
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
UV filter
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Wąkrotka azjatycka
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Retinol (Witamina A)
Witamina E
UV filter
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Lukrecja
Silicones
Oleje
Green tea (Zielona herbata)
Oleje
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
Niacinamid
Propolis / Miód
Mushrooms
Witamina E
UV filter
Witamina C
Silicones
Oleje
Green tea (Zielona herbata)









