caulerpa lentillifera extract

Nazwa składnika:
caulerpa lentillifera extract
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
AlgiOpis
Caulerpa lentillifera (Caulerpa lentillifera) – to alga składająca się tylko z jednej komórki, znana również jako winogrono morskie lub kawior zielony. Ze względu na niewielką ilość i drogie biologiczne metody pozyskiwania naturalnego ekstraktu, stosowany jest wyłącznie przez marki segmentu Premium.
Caulerpa lentillifera to skarbnica witamin, minerałów i białek. Potężny wpływ Caulerpy na ludzką skórę wynika z unikalnego naturalnego mechanizmu przetrwania glonów w niesprzyjającym środowisku (na głębokości ponad 2000 metrów), przy braku światła słonecznego, w warunkach niewiarygodnego ciśnienia 200 atmosfer i wysokiej temperatury powietrza. źródła geotermalne, gdy woda nagrzewa się do 70°C.
Przetrwanie tego organizmu wynika z jego składu, dzięki któremu blokowany jest stres oksydacyjny na poziomie komórkowym.
Jaki jest pożytek z Caulerpa lentillifera na skórę?
Ten rzadki i cenny składnik występujący wyłącznie w składzie kosmetyków premium ma następujące działanie na skórę: ⠀
– blokuje procesy oksydacyjne (niszczące) na poziomie komórkowym;
– ma niesamowite właściwości detoksykujące;
– przeciwdziała atonii (wiotczeniu) skóry;
– aktywuje procesy metaboliczne w komórkach;
– pomaga zachować napięcie i zwiększyć elastyczność;
– aktywuje dostarczanie składników odżywczych i znacznie zwiększa gęstość skóry właściwej;
– wspomaga regenerację komórek skóry.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Witamina E
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
Algi
PDRN (polinukleotydy)
Collagen
Skwalan
Witamina E
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Algi
PDRN (polinukleotydy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Polifenole
Aloes
Green tea (Zielona herbata)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Kofeina
Algi
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Witamina E
Oleje
Silicones
Niacinamid
Lukrecja
Wąkrotka azjatycka
Probiotyki/Fermenty
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
PDRN (polinukleotydy)
Algi
Niacinamid
Azulen
Panthenol (Vitamin B5)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Algi
PDRN (polinukleotydy)
Witamina C
Azulen
Silicones
Retinol (Witamina A)
Panthenol (Vitamin B5)
Algi
Witamina E
Azulen
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Algi
Panthenol (Vitamin B5)
Oleje
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Algi
Panthenol (Vitamin B5)
Oleje
Niacinamid
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Algi
AHA (Kwasy AHA)
Mushrooms
Green tea (Zielona herbata)
Propolis / Miód
Oleje









