hydrolyzed corn starch

Nazwa składnika:
hydrolyzed corn starch
Bezpieczeństwa:
Całkiem bezpiecznie
Numer CAS:
#8029-43-4
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Hydrolizowana skrobia kukurydziana jest formą skrobi kukurydzianej, która została poddana hydrolizie. Hydroliza polega na zmianie składnika z jednej postaci w drugą przez dodanie wody. Podczas gdy zwykła skrobia kukurydziana słynie ze swoich proszkowych właściwości chłonnych, ta zmodyfikowana wersja znana jest ze swoich właściwości utrzymujących wilgoć (nawilżających).
Hydrolizowana skrobia kukurydziana może również działać jako środek zmętniający i/lub środek wiążący (do łączenia składników razem) w produktach do pielęgnacji skóry i innych produktach kosmetycznych. Czasami jest używany do regulacji lepkości formuły i jest klasyfikowany jako cukier roślinny znany jako polisacharyd.
Panel ekspertów Cosmetic Ingredient Review uznał hydrolizowaną skrobię kukurydzianą za bezpieczny składnik kosmetyczny. W swoim raporcie przyjrzeli się produktom o stężeniu 1% lub niższym, ilości zwykle stosowanej do uzyskania pożądanej wydajności i przyjemnej estetyki, jaką może zapewnić ta forma skrobi kukurydzianej.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Niacinamid
Witamina C
Niacinamid
Witamina E
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Retinol (Witamina A)
Alergen
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Skwalan
Mikroigły
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Retinol (Witamina A)
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
PDRN (polinukleotydy)
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
Niacinamid
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Collagen
Wąkrotka azjatycka
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
PDRN (polinukleotydy)
Skwalan
Witamina E
Skwalan
Witamina C
Panthenol (Vitamin B5)
Bakuchiol
Oleje
Collagen
Coenzyme Q10
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Retinol (Witamina A)
Alergen
Witamina C
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Niacinamid
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Retinol (Witamina A)
Collagen
Oleje
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Witamina E
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
PDRN (polinukleotydy)
Skwalan
Niacinamid
Oleje
Propolis / Miód
Lukrecja
Wąkrotka azjatycka
Śluz ślimaka
Green tea (Zielona herbata)
UV filter
Mikroigły
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Propolis / Miód
Green tea (Zielona herbata)
Wąkrotka azjatycka
Śluz ślimaka
Skwalan
Witamina C
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Silicones
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Silicones
Oleje
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Ceramidy
Witamina E
Skwalan
Witamina C
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Collagen
Wąkrotka azjatycka
Algi
Oleje
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Alergen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Collagen
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Lukrecja
Niacinamid
Witamina E
Algi
Skwalan
Witamina C
Peptides (Peptydy)
Panthenol (Vitamin B5)















