lactobacillus/rye flour ferment

Nazwa składnika:
lactobacillus/rye flour ferment
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Probiotyki/FermentyOpis
Ferment z mąki żytniej Lactobacillus to nieożywiony probiotyk wytwarzany w wyniku fermentacji mąki żytniej za pomocą mikroorganizmu Lactobacillus używanego do wytwarzania chleba na zakwasie. W kosmetykach działa jako środek utrzymujący wilgoć, przyciągając i zatrzymując wilgoć na skórze, pomaga zrównoważyć naturalną florę zamieszkującą powierzchnię skóry, pomaga w widocznej naprawie bariery skóry, poprawia oznaki suchości skóry i może mieć działanie uspokajające. Gdy probiotyczny ferment mąki żytniej Lactobacillus rozkłada się na skórze, tworzy kwas mlekowy, składnik postbiotyczny o wielu korzyściach dla skóry.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Niacinamid
Witamina C
Algi
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Polifenole
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Silicones
Witamina E
Alergen
Probiotyki/Fermenty
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Witamina C
Wąkrotka azjatycka
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Silicones
UV filter
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Niacinamid
Aloes
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Green tea (Zielona herbata)
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
UV filter
Niacinamid
Mushrooms
Oleje
Lukrecja
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina C



