MISSHA Vita B Plus PDRN Plumping Ampoule
Nazwa:
MISSHA Vita B Plus PDRN Plumping Ampoule
Marki:
Missha 🇰🇷Kategorie:
Serum do twarzySkładniki Aktywne:
Witamina C
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Polifenole
Retinol (Witamina A)
Witamina E
Algi
Opis:
Łososiowy PDRN i witamina B – wymień jeszcze jeden kultowy duet. Ampułka Vita B Plus PDRN Plumping Ampoule marki MISSHA, wzbogacona tymi regenerującymi składnikami, doskonale radzi sobie z problemami dojrzałej skóry, takimi jak matowość, szorstkość i nierównomierna pigmentacja. Niacynamid i ekstrakt z korzenia kurkumy dodatkowo rozjaśniają skórę, przekształcając ją w jędrną i promienną cerę.
Skład:
Water, Glycerin, Methylpropanediol, 1,2-Hexanediol, Dipropylene Glycol, Niacinamide (20,000ppm), Polyglycerin-3, Melia Azadirachta Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Corallina Officinalis Extract, Lactobacillus/Rye Flour Ferment, Lactobacillus/Soymilk Ferment Filtrate, Bacillus/Soybean Ferment Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil, Chitosan, Panthenol (4,975ppm), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polyglyceryl-10 Laurate, Propanediol, Diphenyl Dimethicone, Sodium DNA (2,000ppm), Triethylhexanoin, Tromethamine, Ethylhexylglycerin, Hydrogenated Lecithin, Adenosine, Cyanocobalamin (200,000ppb), Sodium Phytate, Beta-Glucan, C12-13 Alketh-9, Tocopherol, Ascorbic Acid, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Retinol, Cholesterol, Folic Acid (0.04ppb), Pantothenic Acid (0.04ppb), Pyridoxine (0.02ppb), Thiamine HCl (0.01ppb), Ceramide NP, Riboflavin (0.001ppb), Carbomer, Xanthan Gum
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 50-81-7
KWAS ASKORBINOWY - Witamina rozpuszczalna w wodzie, jedna z najważniejszych dla organizmu. Silny antyoksydant, który zwiększa odporność na niekorzystne działanie środowiska zewnętrznego, wspomaga procesy regeneracji. Uczestniczy w procesach wymiany komórek tkanki łącznej i tworzeniu zdrowej skóry. Niedobór V. C prowadzi do szkorbutu, anemii, powolnego gojenia się ran, niewydolności serca. rozpuszczalny w wodzie - Najczęstszy przeciwutleniacz ludzkiej skóry, działający w przestrzeni wodnej komórki. Pomaga przywrócić utlenioną postać witaminy ...
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 9012-76-4
CHITOSAN to polisacharyd, diacetylowana chityna. Rozpuszcza się w wodzie i kwasach. Otrzymuje się go głównie ze skorup krabów czerwonych lub niższych grzybów poprzez obróbkę chityny stężonymi zasadami w wysokich temperaturach. Polikation, deacetylowana grupa aminowa X. przy pH < 7 jest naładowana dodatnio. Oznacza to dwie ważne właściwości chromu: rozpuszczalność w wodzie i zdolność wiązania się z powierzchnią komórek niosących ładunek ujemny oraz zdolność chromu do wiązania i trwałego zatrzymywania jonów metali. Zdolny do tworzenia dużej...
# Numer CAS: 57-88-5
Polifenole
# Numer CAS: 84775-52-0
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 8002-43-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 68-26-8
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 77-86-1
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 11141-17-6
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 5343-92-0
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 153126-38-8
# Numer CAS: 9041-22-9
# Numer CAS: 14306-25-3
Lactobacillus / Soymilk Ferment Filtrate to filtrat produktu otrzymywanego w wyniku fermentacji mleka sojowego przez mikroorganizm Lactobacillus.
Fermentowane mleko sojowe to fermentacja mleka sojowego i bakterii kwasu mlekowego, która nawilża skórę i pomaga w proliferacji fibroblastów. Przyczynia się do odporności skóry.
Ferment z mąki żytniej Lactobacillus to nieożywiony probiotyk wytwarzany w wyniku fermentacji mąki żytniej za pomocą mikroorganizmu Lactobacillus używanego do wytwarzania chleba na zakwasie. W kosmetykach działa jako środek utrzymujący wilgoć, przyciągając i zatrzymując wilgoć na skórze, pomaga zrównoważyć naturalną florę zamieszkującą powierzchnię skóry, pomaga w widocznej naprawie bariery skóry, poprawia oznaki suchości skóry i może mieć działanie uspokajające. Gdy probiotyczny ferment mąki żytniej Lactobacillus rozkłada się na skórze, two...










