macadamia seed oil

Opis
OLEJ MACADAMIA jest olejem tłuszczowym otrzymywanym w wyniku tłoczenia na zimno z owoców australijskiego orzecha włoskiego, czyli kindla (Macadamia ternifolia). Jest bogaty w witaminy, trójglicerydy kwasów tłuszczowych: stearynowego (ok. 60%) i palmitynowego (21%), a także witaminy z grupy B i PP. Jego właściwości są podobne do tłuszczu norki, łatwo wchłania się w skórę, dobrze ją zmiękcza i odżywia. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dekoracyjnych, kremach do skóry, zwłaszcza do pielęgnacji skóry suchej i blednącej, produktach do masażu, kosmetykach przeciwsłonecznych. W temperaturze poniżej 16°C zaczyna krzepnąć. Od innych olejów różni się wysoką zawartością kwasu palmitooleinowego (do 27%), który działa zauważalnie regenerująco na skórę dojrzałą, zwiększając jej elastyczność. Łatwo wchłania się w górne warstwy skóry. Poprawia strukturę włosów i paznokci, zmniejsza procesy zapalne. Stosowany jest jako zamiennik tłuszczu norkowego. Stosowany jest w kremach odżywczych, kosmetykach przeciwsłonecznych, produktach do pielęgnacji włosów, do masażu.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Niacinamid
Collagen
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Aloes
Witamina E
Oleje
Alergen
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Retinol (Witamina A)
Mikroigły
Niacinamid
Collagen
PDRN (polinukleotydy)
Algi
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Silicones
Oleje
Oleje
Witamina E
Propolis / Miód
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Niacinamid
Oleje
PHA
Wąkrotka azjatycka
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Algi
Witamina C
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Peptides (Peptydy)
Retinol (Witamina A)
Mikroigły
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Wąkrotka azjatycka
Witamina E
Oleje
Skwalan
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
UV filter
Wąkrotka azjatycka
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Silicones
Oleje
Bakuchiol
Witamina E
Lukrecja
Green tea (Zielona herbata)
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
Omega fatty acids
Oleje
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Aloes
Propolis / Miód
Kofeina
Retinol (Witamina A)
Niacinamid
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Green tea (Zielona herbata)
Wąkrotka azjatycka
Mikroigły
Lukrecja
Oleje
Bakuchiol
Skwalan
Oleje
Green tea (Zielona herbata)
Ceramidy
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
PHA
Oleje
Skwalan
Witamina E
Witamina C
Kofeina
Witamina E
Oleje
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)















