Myristyl Myristate

Nazwa składnika:
Myristyl Myristate
Bezpieczeństwa:
Dopuszczalny
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
2-3
Komedogenność: 5
Opis
Myristyl Myristate jest estrem kwasu mirystynowego. Masa przypominająca wosk. Nierozpuszczalny w wodzie. Jest szeroko stosowany w różnych produktach kosmetycznych jako olej i składnik zmiękczający skórę. Nie ma działania drażniącego i alergicznego, pomaga normalizować metabolizm tłuszczów i zwiększa zdolność penetracji skóry. Substancja jest estrem powstałym z alkoholu mirystylowego i frakcji kwasu mirystynowego z oleju kokosowego.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Skwalan
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Witamina F
Alergen
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Omega fatty acids
Coenzyme Q10
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Alergen
Niacinamid
Witamina E
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Green tea (Zielona herbata)
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
UV filter
Niacinamid
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Oleje
Lukrecja
Wąkrotka azjatycka
Probiotyki/Fermenty
Green tea (Zielona herbata)
Aloes
Coenzyme Q10
Niacinamid
Witamina E
Oleje
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Collagen
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Kofeina
Skwalan
Witamina E
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
Witamina E
PHA
Oleje
Mushrooms
Probiotyki/Fermenty
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
UV filter
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Oleje
Retinol (Witamina A)
Skwalan
Witamina C
UV filter
Witamina E
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Omega fatty acids
AHA (Kwasy AHA)
Aloes
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
UV filter
Niacinamid
AHA (Kwasy AHA)
Silicones















