retinyl retinoate

Nazwa składnika:
retinyl retinoate
Bezpieczeństwa:
Średnie bezpiecznie
Numer CAS:
#15498-86-9
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
6-7
Aktywne komponenty:
Retinol (Witamina A)Opis
Retinyl Retinoate (RR) jest mniej znanym, ale niezwykle interesującym członkiem retinoidów (pochodnych witaminy A), czyli „królewskiej rodziny produktów do pielęgnacji skóry”.
Wejdź na retinol retinylu, cząsteczkę powstającą poprzez przyłączenie retinolu do kwasu retinowego. Przyłączenie sprawia, że cząsteczka jest bardziej stabilna (czysty retinol jest niestabilny i trudny do sformułowania), a także bardziej aktywna.
Chociaż jest to nasza najłagodniejsza forma witaminy A, udowodniono, że retinoinian retinylu działa na skórę 8 razy silniej niż retinol. Można ją stosować nawet w ciągu dnia, w przeciwieństwie do większości form witaminy A, ze względu na jej wyjątkową stabilność pod wpływem światła.
Syntetyczny retinol „nowej generacji”, którego badania wykazały jego przydatność w przywracaniu i łagodzeniu oznak starzenia się skóry. W ograniczonych, ale obiecujących badaniach (w większości prowadzonych przez ten sam zespół badaczy z Korei) wykazano, że retinoinian retinylu jest mniej uczulający niż kwas retinowy (na receptę) i retinol kosmetyczny. Retinol retinylu może być mniej uczulający niż czysty retinol ze względu na jego wolniejszą przemianę w skórze do kwasu retinowego.
Jednakże, jeśli chodzi o wrażliwość powodowaną przez retinol, wiele można zrobić, stosując systemy dostarczania o opóźnionym uwalnianiu i dodatki składników, aby zmaksymalizować korzyści dla skóry, jednocześnie minimalizując, jeśli nie eliminując, ryzyko nadwrażliwości. Chociaż istnieje powód, aby rozważyć retinol retinylu, jeśli Twoja skóra nie toleruje retinolu kosmetycznego, nie należy go interpretować jako lepszego lub bezpieczniejszego dla skóry niż takie alternatywy.
Artykuły tematyczne
Przyczyny hiperpigmentacji ust i leczenie ciemnych warg
Przebarwienia ust — to stan, w którym usta ciemnieją z powodu zwiększonej produkcji melaniny. Melanina — to pigment odpowiedzialny za kolor skóry, włosów i oczu. Kiedy jej produkcja wzrasta, na ustach...
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Silicones
Retinol (Witamina A)
Oleje
Skwalan
Witamina E
Niacinamid
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Bakuchiol
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Lukrecja
Collagen
Oleje
Silicones
UV filter
Skwalan
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Omega fatty acids
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Alergen
Witamina C
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Witamina C
Witamina E
Probiotyki/Fermenty
Omega fatty acids
Niacinamid
UV filter
Skwalan
Oleje
Panthenol (Vitamin B5)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
Bakuchiol
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Lukrecja
Collagen
Ceramidy
Witamina E
Silicones
Oleje
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Collagen
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Retinol (Witamina A)
UV filter
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina C
Kofeina
Silicones
Retinol (Witamina A)
UV filter
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Oleje
Retinol (Witamina A)
UV filter
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Wąkrotka azjatycka
Niacinamid
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Collagen
Lukrecja
Oleje
Retinol (Witamina A)
Witamina E
UV filter
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Collagen
Lukrecja
Oleje
Retinol (Witamina A)
UV filter
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Collagen
Lukrecja









