acetic acid

Nazwa składnika:
acetic acid
Bezpieczeństwa:
Całkiem bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Kwas octowy lub ocet działa jak bufor, a także ma właściwości dezynfekujące skórę. Kwas octowy jest bezbarwną cieczą o ostrym zapachu. Jest mieszalny z wodą, alkoholem, eterem, benzenem. Bezwodny ("lód") U.A. jest łatwopalny. Temperatura zapłonu - 34°C. Tworzy mieszaniny wybuchowe z powietrzem. Skoncentrowany, a zwłaszcza "lodowy". Substancja chemiczna silnie opala skórę. W stężeniu mniejszym niż 50% jest słabym środkiem drażniącym skórę. W kosmetyce stosowany jest w środkach wybielających, farbach do włosów, niektórych produktach do pielęgnacji skóry. Ocet toaletowy to znany gotowy kosmetyk do pielęgnacji skóry. Może być stosowany w produktach kosmetycznych o kierunku "naturalnym".
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Alergen
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
Peptides (Peptydy)
Egzosomy
Panthenol (Vitamin B5)
PDRN (polinukleotydy)
Algi
AHA (Kwasy AHA)
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Oleje
Wąkrotka azjatycka
Silicones
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Alergen
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Algi
Witamina E
Probiotyki/Fermenty
Alergen
UV filter
Oleje
Omega fatty acids
Silicones
Probiotyki/Fermenty
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Alergen
Algi
Ceramidy
Oleje
Witamina E
Kofeina
Niacinamid
Collagen
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Alergen
Silicones
UV filter
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Silicones
Alergen
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Silicones
Oleje
Silicones
Silicones
Alergen
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Alergen
Silicones
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Niacinamid
Alergen
PHA
AHA (Kwasy AHA)















