Lindo SPF 50+
Nazwa:
Lindo SPF 50+
Marki:
Lindo 🇺🇦Kategorie:
Krem przeciwsłonecznySkładniki Aktywne:
UV filter
Silicones
Alergen
Oleje
Opis:
W upalne, słoneczne dni niezwykle ważne jest, aby chronić dziecko przed negatywnym wpływem promieni ultrafioletowych. Jego skóra nie produkuje jeszcze wystarczającej ilości melaniny, przez co słońce przenika do głębokich warstw naskórka, co jest niewskazane w tak młodym wieku. Dermatolodzy ukraińskiej marki Lindo stworzyli specjalny krem przeciwsłoneczny dla dzieci, który zapewni niezbędny poziom ochrony, a zarazem zachowa uczucie komfortu.
Skład:
Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Olive Oil, Peach Kernel Oil, Coconut Oil, Dibutyl Adipate,Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate ,Laureth-7 Citrate ,Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Ethylhexyl Triazone ,Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Lauryl Glucoside , Zinc Oxide (nano) ,Triethoxycaprylylsilane, Sodium Polyacrylate, Chamomilla Recutita Extract, Calendula Flower Extract, Bisabolol, D-Panthenyl Triacetate, Parfum, Benzyl alcohol, Benzoic acid, Dehydroacetic acid.
Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 65-85-0
# Numer CAS: 100-51-6
# Numer CAS: 23089-26-1
# Numer CAS: 4418-26-2
# Numer CAS: 105-99-7
# Numer CAS: 302776-68-7
UV filter
# Numer CAS: 5466-77-3
ETHYLHEXYLMETOXYCINNAMATE octylmethoxycinnamate, 2-ethylhexyl-rmethoxycinnamate, klarowna, bezbarwna ciecz. Słabo rozpuszczalny w wodzie. Dobrze rozpuszczalny w alkoholach i olejach, izopropanolu. Wysoce skuteczny organiczny filtr ultrafioletowy. Ehylhexyl methoxycinnamate to chemiczny filtr UV, substancja pochłaniająca promieniowanie ultrafioletowe. Metoksycynamonian etyloheksylu ma zdolność pochłaniania światła ultrafioletowego w zakresie długości fal promieniowania UVB. Nałożony na skórę chroni ją przed oparzeniami słonecznymi oraz rozwoj...
# Numer CAS: 110615-47-9
# Numer CAS: 9003-04-7
# Numer CAS: 2943-75-1
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 84776-23-8
CALENDULA officinalis to jednoroczna roślina zielna z rodziny astrowatych (Asteraceae). Kwiaty C.l. zawierają karotenoidy, flawonoidy, fitoncydy, olejek eteryczny, kwasy salicylowy i jabłkowy, gumy, substancje białkowe, saponiny trójterpenowe, śluzy. Wszystkie rodzaje ekstraktów są wykorzystywane w kosmetyce, mają działanie bakteriobójcze, dezynfekujące i gojące rany. Naturalne filtry ultrafioletowe. Ekstrakty, w tym olejowe, stosowane są w kremach i żelach nawilżających, kremach odżywczych do skóry wrażliwej, kremach po opalaniu, balsamach ...
# Numer CAS: 52988-19-1
# Numer CAS: 135852-71-2
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 88122-99-0
# Numer CAS: 187393-00-6
Olej brzoskwiniowy jest tłuszczowym olejem nieschnącym, otrzymywanym w wyniku tłoczenia na zimno i na gorąco z pestek owoców brzoskwini zwyczajnej (Persica vulgaris). Głównymi składnikami są kwasy: palmitynowy, oleinowy, linolowy. Stosowany jest w kremach do twarzy i pod oczy, pomadkach, ma działanie nawilżające, odżywcze, witaminizujące. Pod ogólną nazwą "Olej brzoskwiniowy" łączy się oleje tłuszczowe z brzoskwini i moreli. Może też występować pod nazwą "olej migdałowy".
Tlenek cynku jest luźnym białym proszkiem, bez smaku i zapachu, nierozpuszczalnym w wodzie, zmienia kolor na żółty po podgrzaniu i sublimuje w temperaturze 1800 °C. Ma dobre właściwości kryjące i zagęszczające, a także działanie ściągające, antyseptyczne, wybielające i wysuszające, adsorbujące, wiążące. Odporny na oleje mineralne, benzynę, ropę i działanie antyseptyczne. Tworzy albuminaty i denaturuje białka. Nałożony na zmienioną chorobowo powierzchnię zmniejsza wysięk, stan zapalny i podrażnienie tkanek, tworzy barierę ochronną. Jest częst...



