ethylhexyl isononanoate

Nazwa składnika:

ethylhexyl isononanoate

Bezpieczeństwa:

Bezpiecznie

Główne funkcje:

Emolienty

Poziom bezpieczeństwa EWG:

01

Opis

Opis

Izononanian etyloheksylu to ester kwasu izononanowego i alkoholu 2-etyloheksylowego stosowany w pielęgnacji skóry ze względu na swoje właściwości zmiękczające. Ten nierozpuszczalny w wodzie ester daje lżejszy efekt na skórze niż inne zmiękczające składniki do pielęgnacji skóry, co pozwala na stosowanie lżejszych, łatwiejszych do rozsmarowania formuł. Nawilża i zmiękcza skórę, zatrzymując wilgoć i zapobiegając utracie wody. Ten składnik jest klarownym, płynnym surowcem, który pojawia się w recepturach w procentach od 0,02 do 75%. Panel Ekspertów CIR dokonał przeglądu izononanianu etyloheksylu i uznał go za bezpieczny do stosowania w kosmetykach w obecnych stężeniach recepturowych.

Ostatnie produkty z tym składnikiem

Ostatnie produkty z tym składnikiem

Cicaming Madeca B5 Cream
Cicaming Madeca B5 Cream
CuskinKrem do twarzy

Panthenol (Vitamin B5)

AHA (Kwasy AHA)

Ceramidy

Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)

Lukrecja

Silicones

Wąkrotka azjatycka

Holika Holika Holi Pop BB Cream Moist
Holika Holika Holi Pop BB Cream Moist
Holika HolikaBB Krem

Probiotyki/Prebiotyki/Fermenty

Ceramidy

Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)

Witamina E

Lukrecja

Silicones

UV filter

Oleje

Curly Shyll After Salon Care Hairpack Treatment
Curly Shyll After Salon Care Hairpack Treatment
Curly ShyllHair Mask

Witamina E

AHA (Kwasy AHA)

Silicones

Algi

Oleje

It's Skin Hyaluronic Acid Moisture Cream
It's Skin Hyaluronic Acid Moisture Cream
It's SkinKrem do twarzy

Witamina E

Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)

Silicones

Oleje

Curly Shyll Root Remedy Treatment for Hair&Scalp
Curly Shyll Root Remedy Treatment for Hair&Scalp
Curly ShyllHair Mask

AHA (Kwasy AHA)

Silicones

Wąkrotka azjatycka

Oleje

Recenzje

Recenzje

Aby dodać komentarz, musisz się zalogować.