haematococcus pluvialis extract

Nazwa składnika:
haematococcus pluvialis extract
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
AlgiOpis
Ekstrakt Haematococcus pluvialis to rodzaj alg bogatych w związek przeciwutleniający znany jako astaksantyna. Astaksantyna pomaga zredukować stres oksydacyjny i spowodowane przez niego uszkodzenia skóry, niwelując w ten sposób niepożądane skutki ekspozycji na słońce, zanieczyszczenia itp. Regenerujące właściwości ekstraktu Haematococcus pluvialis sprawiają, że jest on pożądanym dodatkiem do produktów do pielęgnacji przeciwstarzeniowej i wszelkich preparatów ukierunkowanych na zdrową skórę. Jego kojące działanie dobrze komponuje się z dotkniętą skórą. Ponadto ekstrakt z Haematococcus pluvialis był badany pod kątem jego zdolności do zwiększania poziomu ochrony w filtrach przeciwsłonecznych. W jednym badaniu stężenia tak niskie jak 0,5% i 1% astaksantyny wyekstrahowanej z Haematococcus pluvialis znacznie zwiększyły wartości SPF. Kolejną zaletą Haematococcus pluvialis jest zawartość kwasów tłuszczowych, które obiecują ukojenie skóry uszkodzonej przez środowisko. W zależności od etapu cyklu życiowego, a także innych warunków (w tym klimatu) Haematococcus pluvialis może przybrać kolor zielony lub czerwony. Faza czerwona jest tym, co tworzy zawartość astaksantyny, ponieważ astaksantyna jest składnikiem karotenoidowym o charakterystycznym czerwonawo-pomarańczowym odcieniu. Jeśli ten ekstrakt brzmi znajomo poza przemysłem kosmetycznym, to dlatego, że jest używany w wielu innych zastosowaniach, w tym w żywności, napojach, farmaceutykach i suplementach diety. Nie ma obaw dotyczących bezpieczeństwa przy typowych ilościach stosowanych w kosmetykach w zakresie od 0,1 do 2%.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
UV filter
Algi
Wąkrotka azjatycka
Oleje
Collagen
Probiotyki/Fermenty
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Kaolin
Ceramidy
Niacinamid
UV filter
Skwalan
Algi
Witamina E
Witamina C
Niacinamid
Witamina E
Algi
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Witamina E
Witamina C
Wąkrotka azjatycka
PDRN (polinukleotydy)
Oleje
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Algi
Witamina E
Silicones
Probiotyki/Fermenty
Collagen
Panthenol (Vitamin B5)
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
AHA (Kwasy AHA)
Probiotyki/Fermenty
Witamina E
Oleje
UV filter
Alergen
Witamina E
Algi
Oleje
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Alergen
Witamina E
UV filter
Algi
Oleje
Silicones
AHA (Kwasy AHA)
Algi
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Bakuchiol
Lukrecja
Oleje
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Kofeina
Skwalan
Algi
Omega fatty acids
Resveratrol
Polifenole
Green tea (Zielona herbata)
Oleje
Witamina C
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Algi
Witamina E
Wąkrotka azjatycka
PDRN (polinukleotydy)
Oleje
Probiotyki/Fermenty
Collagen
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Mushrooms
Witamina C
Witamina E
Omega fatty acids
Polifenole
Oleje
Silicones
Probiotyki/Fermenty
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Coenzyme Q10
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Collagen
Retinol (Witamina A)
Witamina E
Algi
Omega fatty acids
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Witamina C
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Oleje
Silicones
Algi
AHA (Kwasy AHA)















