oryza sativa (rice) germ extract

Nazwa składnika:
oryza sativa (rice) germ extract
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Ekstrakt z otrębów ryżowych Oryza sativa to roślinny składnik stosowany w kosmetykach do pielęgnacji i zmiękczania skóry. Jest także środkiem chelatującym, co oznacza, że zapobiega niepożądanym reakcjom minerałów zawartych w wodzie. Otręby to brązowa zewnętrzna warstwa ziarna ryżu. Jest to produkt uboczny z mielenia ryżu, ale nie oznacza to, że jest to składnik do wyrzucenia: otręby ryżowe są bogatym źródłem ponad 100 związków przeciwutleniających, w tym witaminy E, kwasu ferulowego i oryzanolu.
Otręby zawierają również nawilżające polisacharydy, kwasy tłuszczowe omega-3 i mikroelementy, takie jak wapń, selen, fosfor, żelazo i cynk.
Otręby ryżowe i inne części ryżu zostały ocenione pod kątem bezpieczeństwa i uznane za bezpieczne jako stosowane w kosmetykach, gdzie są zwykle stosowane jako część mieszanki, której stężenie wynosi 5–10% formuły.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Alergen
Green tea (Zielona herbata)
Wąkrotka azjatycka
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Ceramidy
UV filter
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Collagen
Oleje
Witamina E
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
HCA kwasy
Skwalan
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Retinol (Witamina A)
Oleje
Omega fatty acids
Niacinamid
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
PHA
Skwalan
Peptides (Peptydy)
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Ceramidy
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Witamina E
Collagen
Omega fatty acids
Retinol (Witamina A)
Witamina C
Peptides (Peptydy)
PDRN (polinukleotydy)
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Witamina C
Aloes
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Lukrecja
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Algi
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina C
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Probiotyki/Fermenty
Silicones
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
UV filter
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Niacinamid
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Skwalan
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Oleje
Silicones
Niacinamid
Witamina E
UV filter
PHA
Algi
AHA (Kwasy AHA)
Kofeina
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Kaolin
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Propolis / Miód
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Niacinamid
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Skwalan
Oleje
Omega fatty acids
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Probiotyki/Fermenty
Witamina E
Witamina C
AHA (Kwasy AHA)
Polifenole
Wąkrotka azjatycka
Green tea (Zielona herbata)
Wąkrotka azjatycka
Kaolin
Propolis / Miód















