Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cushion
Nazwa:
Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cushion
Marki:
Pyunkang Yul 🇰🇷Kategorie:
Krem przeciwsłonecznySkładniki Aktywne:
Ceramidy
Green tea (Zielona herbata)
Oleje
Silicones
Probiotyki/Fermenty
Alergen
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Formuła:
Opis:
Nawilżający mineralny podkład w poduszce (cushion) dla dzieci Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cream z maksymalną ochroną SPF50+ PA++++ bazuje na ekstrakcie z róży jerychońskiej, który tworzy niewidoczną, zatrzymującą wilgoć barierę na delikatnej skórze malucha, podatnej na przegrzanie i przesuszenie na słońcu. Wygodny, kompaktowy format z puszkem pozwala na higieniczną, szybką i równomierną aplikację poprzez delikatne wklepywanie, bez powstawania grudek czy uczucia lepkości, nawet przy wielokrotnym nakładaniu w ciągu dnia. Zbalansowana formuła z kwasem hialuronowym, ceramidami, witaminowymi olejami roślinnymi i trzema ziołami łagodzącymi błyskawicznie koi podrażnienia wywołane słońcem i potem, głęboko odżywia naskórek oraz nadaje mu miękki, zdrowy blask, co czyni ten produkt idealnym rozwiązaniem do bezpiecznej reaplikacji ochrony podczas spacerów.
Skład:
Water, Zinc Oxide, Coco-Caprylate/Caprate, Dimethicone, Caprylyl Methicone, Titanium Dioxide, Butylene Glycol, Butyloctyl Salicylate, Isohexadecane, Isononyl Isononanoate, Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxystearate/Sebacate, Methylpropanediol, Polymethylsilsesquioxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Dipropylene Glycol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Camellia Sinensis Seed Oil, Polyglyceryl-10 Myristate, Rosa Canina Fruit Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Oryza Sativa (Rice) Germ Extract, Oryza Sativa (Rice) Extract, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Houttuynia Cordata Extract, Leonurus Sibiricus Flower/Leaf/Stem Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Phaseolus Angularis Seed Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Fruit Extract, Cetyl Ethylhexanoate, Phaseolus Vulgaris Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Vigna Radiata Seed Extract, Glycerin, Ethylhexyl Palmitate, Cholesterol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Phytosteryl/Behenyl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Polyglyceryl-10 Oleate, Centella Asiatica Extract, Anastatica Hierochuntica Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Hydrogenated Lecithin, Ceramide NP, Potassium Cetyl Phosphate, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Acetylated Hyaluronate, Ceramide NS, Ceramide EOP, Polyglyceryl-3 Oleate, Aluminum Hydroxide, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Stearic Acid, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Glyceryl Caprylate, Hydrogen Dimethicone, Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Magnesium Sulfate, Sodium Methyl Stearoyl Taurate, Triethoxycaprylylsilane, Disodium EDTA
Analiza składu
# Numer CAS: 21645-51-2
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 57-88-5
# Numer CAS: 85536-61-6
# Numer CAS: 9006-65-9
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 26402-22-2
# Numer CAS: 8002-43-5
# Numer CAS: 7487-88-9
# Numer CAS: 33940-98-6
Rozpuszczalny w oleju emulgator, w obecności wody przekształca olej w kremowe mleko, które odżywia skórę podczas jej oczyszczania.
Oleinian poligliceryny-3 jest monoestrem kwasu oleinowego i polimeru gliceryny zawierającym średnio trzy jednostki gliceryny. Jest to wielofunkcyjny emulgator zapewniający stabilne emulsje w pośrednich układach HLB, w których można zastosować dwa lub więcej innych emulgatorów. Oleinian poligliceryny-3 wymaga niskich stężeń użytkowych 1,0 - 4,0%. Jest zdolny do tworzenia emulsji o dobrej odporności na ciepło...
# Numer CAS: 160715-21-0
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 13463-67-7
DWUTLENEK TYTANU to biała, proszkowa substancja, biały nieorganiczny pigment. Jest chemicznie obojętny, nierozpuszczalny w wodzie, odporny na działanie większości kwasów nieorganicznych, benzyny i ropy naftowej, słabo rozpuszczalny w roztworach zasad. Posiada właściwości półprzewodnikowe. W produkcji kosmetycznej stosuje się wysokooczyszczony i drobno zdyspergowany dwutlenek tytanu (DT), który charakteryzuje się wysoką siłą krycia, działaniem barwiącym i opalescencyjnym. Jest zdolny do odbijania promieni UV, stanowiąc skuteczny fizyczny filt...
# Numer CAS: 2943-75-1
# Numer CAS: 1314-13-2
# Numer CAS: 57-11-4
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 8007-01-0 / 93334-48-6 / 84696-47-9 / 84604-12-6 / 90106-38-0 / 84604-13-7 / 92347-25-6
# Numer CAS: 93685-81-5
Green tea (Zielona herbata)
# Numer CAS: 84650-60-2
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 63148-62-9
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 5343-92-0
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 180801-54-0
# Numer CAS: 128497-20-1
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 25852-47-5
# Numer CAS: 2432-87-3
# Numer CAS: 68554-70-1
# Numer CAS: 17955-88-3
Ekstrakt z otrębów ryżowych Oryza sativa to roślinny składnik stosowany w kosmetykach do pielęgnacji i zmiękczania skóry. Jest także środkiem chelatującym, co oznacza, że zapobiega niepożądanym reakcjom minerałów zawartych w wodzie. Otręby to brązowa zewnętrzna warstwa ziarna ryżu. Jest to produkt uboczny z mielenia ryżu, ale nie oznacza to, że jest to składnik do wyrzucenia: otręby ryżowe są bogatym źródłem ponad 100 związków przeciwutleniających, w tym witaminy E, kwasu ferulowego i oryzanolu.
Otręby zawierają również nawilżające pol...
Salicylan butyloctylu to syntetyczny składnik, który działa zmiękczająco na skórę. Może być również stosowany jako rozpuszczalnik w preparatach kosmetycznych do rozpuszczania lub rozkładania innych składników, takich jak gazy lub ciała stałe, w celu utworzenia roztworu. W pielęgnacji włosów stosowany jako środek kondycjonujący.
wielofunkcyjny składnik pomocniczy, który jest szczególnie przydatny w filtrach przeciwsłonecznych. Może rozpuszczać niektóre powszechnie stosowane filtry UV, takie jak oksybenzon lub awobenzon, a także może pom...
DIISOSTEARAN/POLIHYDROKSYSTEARYNIAN/SEBACYNIAN. Ten przezroczysty żelowy balsam pektynowy to wyjątkowy żel przeciwstarzeniowy. Zawiera silne przeciwutleniacze i składniki komunikujące się z komórkami, które pomagają zanikać ślady po wypryskach i promują młodszy wygląd skóry dzięki RETINATUREL i HALORUBIN. ISOLAN® GPS to wolny od PEG emulgator na bazie surowców roślinnych o doskonałych właściwościach stabilizacji emulsji nawet przy niskim stężeniu emulgatora (2 - 3 %). ISOLAN® GPS nadaje się do formułowania kosmetycznych kremów i balsamów W/O...
Chociaż fasola mung jest najbardziej znana z tego, że wykorzystuje się ją w ciastach i daniach z makaronem, ma ona wiele innych zastosowań. Nie tylko są one istotną częścią chińskiej diety, ale są również chwalone za pomoc w łagodzeniu trądziku i innych chorób skóry. Osiągniemy to nie poprzez zjedzenie roślin strączkowych, ale dodanie ich do maseczki na twarz, ponieważ są one bogate w antyoksydanty i fitoskładniki. Fasola Mung jest bogata w witaminę C, która jest silnym przeciwutleniaczem. Witamina C skutecznie zwalcza wolne rodniki, dzięki ...
Phytosteryl/ Behenyl/ Octyldodecyl Lauroyl Glutamate to środek zmiękczający i kondycjonujący stosowany w produktach kosmetycznych i kosmetycznych w celu zapobiegania odwodnieniu i wzmocnienia naturalnej ochronnej bariery lipidowej skóry. Zawiera ceramid III, szkielet fitoszingozyny acylowany kwasem oleinowym.
Ceramid III jest jednym z wielu ceramidów lub naturalnie występujących lipidów, które są częścią naturalnego systemu barierowego skóry i macierzy pozakomórkowej, która składa się z 50% ceramidów, 25% cholesterolu i 15% wolnych kwa...
Zmiękczająca mieszanka kwasów tłuszczowych często stosowana w kosmetykach w celu zwiększenia krycia, wodoodporności i wydłużenia czasu noszenia. Diizostearylopoligliceryl-3-dimerowy dilinoleinian działa również jako emulgator. Może być pochodzenia zwierzęcego lub syntetycznego.
Wiadomo również, że zapewnia długotrwałe krycie i wzmacnia właściwości wodoodporne różnych preparatów kosmetycznych, szczególnie w przypadku makijażu, SPF i produktów do włosów. Jest najczęściej stosowany w produktach takich jak filtry przeciwsłoneczne, szminki,...
Ekstrakt Anastatica Hierochuntica pochodzi z rośliny zwanej Różą Jerycho. Roślina ta występuje na pustyniach Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej.
Ekstrakt Anastatica Hierochuntica ma właściwości przeciwutleniające. Przeciwutleniacze pomagają zwalczać wolne rodniki. Wolne rodniki to cząsteczki, które mogą uszkadzać komórki skóry.
Ekstrakt Morechem™ Leonurus Sibiricus powstał dzięki temu, że jest korzystny w leczeniu braku miesiączki, bólu menstruacyjnego i krwawienia w czasie porodu. Leonurus sibiricus był stosowany jako lek na skaleczenia, egzemy, świąd i ropnie, a także choroby ginekologiczne i biegunkę. Ostatnio kilka badań wykazało, że zmniejsza stan zapalny i związany z nim ból. Udowodniono także jego wartość jako tradycyjnego leku, ponieważ leonurus sibiricus ma działanie antybakteryjne przeciwko s.Aureus, s.Epidermis i innym bakteriom.
# Numer CAS: 149-39-3
Łagodny środek czyszczący stosowany głównie obok innych środków czyszczących (kosurfaktant) w celu poprawy gęstości piany i regulacji lepkości.
N-Acylometylotauryna Anionowy środek powierzchniowo czynny typu Na. Jest to produkt o wysokiej czystości i wyjątkowo niskiej zawartości soli nieorganicznych. Jest skuteczny jako stabilizator emulsji O/W oraz jako środek dyspergujący dla nieobrobionych proszków. Nadaje się do pielęgnacji skóry, filtrów przeciwsłonecznych i preparatów do makijażu.








