palmitoyl hexapeptide-12

Nazwa składnika:
palmitoyl hexapeptide-12
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Peptides (Peptydy)Opis
Palmitoyl hexapeptide-12 to laboratoryjny peptyd, który łączy kwas palmitynowy kwasu tłuszczowego z kilkoma aminokwasami, w tym glicyną, histydyną i lizyną. Połączenie tego specjalnie opracowanego peptydu z kwasem palmitynowym zwiększa jego penetrację w głąb skóry, jak również stabilność peptydu.
Znany również jako pal-KTTKS, we wczesnych dniach peptydów w pielęgnacji skóry był znany jako oligopeptyd palmitoilowy. Sekwencja aminokwasowa tego peptydu naśladuje sekwencję peptydów naturalnie występujących w skórze, co oznacza, że skóra rozpoznaje ją i może z łatwością ją wykorzystać.
Działa na i w najwyższych warstwach skóry, wpływając na kluczowe elementy wspierające w skórze, co skutkuje jędrniejszą powierzchnią i zminimalizowaniem pojawiania się zmarszczek. Wzmacnia również barierę ochronną skóry, poprawiając zatrzymywanie wilgoci, pozostawiając skórę elastyczną zamiast szorstką. Jako peptyd sygnałowy może „powiedzieć” skórze, by wyglądała młodziej.
Uważany jest za bezpieczny jako stosowany w kosmetykach, gdzie jego obliczona skuteczność mieści się w zakresie części na milion. Przekłada się to na bardzo niskie wartości procentowe stosowane w pielęgnacji skóry, zaledwie 0,0000001%; jednak badania jasno pokazują, że niewielkie ilości tego peptydu mogą dawać imponujące wyniki.
Heksapeptyd-12 palmitoilu jest najczęściej stosowany samodzielnie, a nie jako część mieszanki z innymi peptydami, chociaż takie mieszanki są dostępne.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
UV filter
Skwalan
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Alergen
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
PHA
Oleje
Peptides (Peptydy)
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
Peptides (Peptydy)
Collagen
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
UV filter
Peptides (Peptydy)
Collagen
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
Panthenol (Vitamin B5)
Skwalan
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Niacinamid
Alergen
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Polifenole
Witamina C
Algi
Kofeina
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Resveratrol
UV filter
Lukrecja
Collagen
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Niacinamid
Alergen
Collagen
Oleje
Silicones
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Probiotyki/Fermenty
Polifenole
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Resveratrol
Collagen
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Peptides (Peptydy)
Collagen
Algi
HCA kwasy
Polifenole
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina C
Kofeina
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Niacinamid
Retinol (Witamina A)
Silicones
Oleje
Aloes
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
UV filter
Alergen
Silicones
Oleje
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Bakuchiol
Skwalan
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Niacinamid
Collagen
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Niacinamid
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Collagen
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Polifenole
Peptides (Peptydy)
UV filter
Witamina C
PDRN (polinukleotydy)
Witamina E
Niacinamid
Resveratrol
Mikroigły
Alergen
Collagen
Green tea (Zielona herbata)















