Biodance Collagen Peptide Eye Cream
Nazwa:
Biodance Collagen Peptide Eye Cream
Marki:
Biodance 🇰🇷Kategorie:
Krem pod oczySkładniki Aktywne:
Peptides (Peptydy)
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Opis:
Biodance Collagen Peptide Eye Cream krem pod oczy z peptydami kolagenowymi pomaga spłycić drobne zmarszczki i przywrócić jędrną elastyczność od wewnątrz. Kolagen 243Da przywraca elastyczność skóry i wygładza drobne zmarszczki, 10 peptydów zwiększa gęstość skóry, zapewniając jej wyraźnie jędrniejszy wygląd, a Matrixyl 3000 przywraca młodzieńczą witalność. Poprawa nawilżenia i efektu wypełnienia po zastosowaniu została udowodniona klinicznie.
Skład:
Collagen Water, Panthenol, 2,3-Butanediol, Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, 1,2-Hexanediol, Niacinamide, Water, Trehalose, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Sodium Lactate, Allantoin, Disodium EDTA, Carbomer, Coco-Glucoside, Cyanocobalamin, Sodium Hyaluronate, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Tocopherol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Collagen Extract, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Alginic Acid, Silanetriol, Potassium Hyaluronate, Elastin, Hexapeptide-12, Hexapeptide-9, Palmitoyl Pentapeptide-4, Palmitoyl Tripeptide-5, Acetyl Hexapeptide-8, Copper Tripeptide-1, Pentapeptide-4, Palmitoyl Tripeptide-38, sh-Oligopeptide-1, Tripeptide-1
Podobne składem (alternatywy)







Analiza składu
# Numer CAS: 92113-31-0
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 513-85-9; 5341-95-7; 24347-58-8
2,3-butanodiol jest substancją syntetyczną lub pochodzenia roślinnego, która może odgrywać wiele ról w kosmetykach. Jego właściwości utrzymujące wilgoć pomagają nawilżać skórę, a właściwości rozpuszczalnika, dyspergujące i stabilizujące pomagają zapewnić skuteczność składników produktu. Uważany jest za alternatywę dla glikolu butylenowego.
Składnik ten można również uzyskać poprzez fermentację. Udowodniono, że jego właściwości dyspergujące pomagają składnikom takim jak witamina C i ceramidy zbijać się w emulsję. Dzięki temu pozostaną o...
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 6920-22-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 99-20-7
# Numer CAS: 153126-38-8
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 867-56-1
# Numer CAS: 97-59-6
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 141464-42-8
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 221227-05-0
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 9067-32-7
HYDROLIZOWANY KOLAGEN jest produktem hydrolizy kolagenu uzyskanym ze skóry, chrząstek, ścięgien, tkanki łącznej i kostnej bydła. Mieszanina aminokwasów i krótkołańcuchowych peptydów. Wpływa pozytywnie na stan funkcjonalny skóry, sprzyja nawilżeniu, regeneracji i wyrównaniu strat aminokwasów w skórze, działa liftingująco. Wchodzi w skład produktów do pielęgnacji skóry twarzy, produktów do pielęgnacji włosów itp. Obecność grupy peptydów powoduje wysoką aktywność biologiczną. Stosowany jest jako substancja filmotwórcza, zatrzymująca wodę w skór...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9004-61-9
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
Kwas hialuronowy ma dwie formy soli: hialuronian sodu i hialuronian potasu. Kwas hialuronowy, hialuronian sodu i hialuronian potasu poprawiają wygląd suchej lub zniszczonej skóry, zmniejszając łuszczenie się i przywracając elastyczność. Kwas hialuronowy stosuje się również do zagęszczania wodnej (wodnej) części kosmetyków i środków higieny osobistej.
HIALURONIANY SODU I POTASU - sole kwasu hialuronowego o właściwościach zbliżonych do kwasu, tj. zdolność do normalizacji gospodarki wodnej komórek skóry. Dobrze tolerowany przez skórę. Sto...
Palmitoyl hexapeptide-12 to laboratoryjny peptyd, który łączy kwas palmitynowy kwasu tłuszczowego z kilkoma aminokwasami, w tym glicyną, histydyną i lizyną. Połączenie tego specjalnie opracowanego peptydu z kwasem palmitynowym zwiększa jego penetrację w głąb skóry, jak również stabilność peptydu.
Znany również jako pal-KTTKS, we wczesnych dniach peptydów w pielęgnacji skóry był znany jako oligopeptyd palmitoilowy. Sekwencja aminokwasowa tego peptydu naśladuje sekwencję peptydów naturalnie występujących w skórze, co oznacza, że skóra ro...
# Numer CAS: 49557-75-7
sH-Oligopeptide-1 to syntetyczny peptyd składający się z aminokwasów licyny, glicyny i histydyny
Jest wytwarzany przez fermentację E. coli
sH-Oligopeptide-1 ma identyczną budowę chemiczną jak naskórkowy czynnik wzrostu i wykazano, że przyspiesza gojenie i odnowę skóry, a także spowalnia proces starzenia się skóry, zmniejszając w ten sposób zmarszczki.






