Biodance Collagen Peptide Jelly Capsule Cream
Nazwa:
Biodance Collagen Peptide Jelly Capsule Cream
Marki:
Biodance 🇰🇷Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Panthenol (Vitamin B5)
Alergen
Peptides (Peptydy)
Aloes
Niacinamid
Algi
Collagen
Koncentracja Aktywnych Składników:
panthenol: 5%
Opis:
Odkryj słynną hydrożelową maskę Biodance w formie lekkiego kremu w kapsułkach. Unikalne, żelowe kapsułki gładko topią się na skórze bez uczucia lepkości, zapewniając nawilżenie, które można łatwo dostosować do swoich potrzeb poprzez zmianę liczby kapsułek. Formuła z 68% ultraniskocząsteczkowym kolagenem, 10 peptydami i 5% pantenolem klinicznie udowodniono, że spłyca zmarszczki, głęboko nawilża i odbudowuje barierę ochronną, pozostawiając skórę jędrną i pełną blasku.
Skład:
Collagen Water, Propanediol, Panthenol, Water, Butylene Glycol, Methyl Gluceth-20, 1,2-Hexanediol, Niacinamide, Betaine, Diethoxyethyl Succinate, Agar, Polyglyceryl-10 Laurate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Glycerin, Carrageenan, Pyrus Communis (Pear) Fruit Extract, Dextrin, Rosa Damascena Flower Water, Adenosine, Collagen Extract, Iris Florentina Root Extract, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Viola Mandshurica Flower Extract, Ulmus Davidiana Root Extract, Laminaria Japonica Extract, Dioscorea Japonica Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hedera Helix (Ivy) Leaf/Stem Extract, Ceratonia Siliqua (Carob) Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyanocobalamin, Hydrogenated Lecithin, Ethylhexylglycerin, Collagen, Tripeptide-1, Pentapeptide-4, Hexapeptide-9, Hexapeptide-12, Copper Tripeptide-1, Acetyl Hexapeptide-8, sh-Oligopeptide-1, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Tripeptide-38, Palmitoyl Pentapeptide-4
Podobne składem (alternatywy)
Analiza składu
# Numer CAS: 92113-31-0
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 107-88-0
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 107-43-7
Diethoxyethyl Succinate Jest to ester zmiękczający, powszechnie stosowany w każdym preparacie do pielęgnacji skóry, który zapewnia dobrą teksturę. Nie klei się do skóry Ma tę zaletę, że rozpuszcza się zarówno w oleju, jak i wodzie.
# Numer CAS: 153126-38-8
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 9004-53-9
# Numer CAS: 8007-01-0 / 93334-48-6 / 84696-47-9 / 84604-12-6 / 90106-38-0 / 84604-13-7 / 92347-25-6
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
HYDROLIZOWANY KOLAGEN jest produktem hydrolizy kolagenu uzyskanym ze skóry, chrząstek, ścięgien, tkanki łącznej i kostnej bydła. Mieszanina aminokwasów i krótkołańcuchowych peptydów. Wpływa pozytywnie na stan funkcjonalny skóry, sprzyja nawilżeniu, regeneracji i wyrównaniu strat aminokwasów w skórze, działa liftingująco. Wchodzi w skład produktów do pielęgnacji skóry twarzy, produktów do pielęgnacji włosów itp. Obecność grupy peptydów powoduje wysoką aktywność biologiczną. Stosowany jest jako substancja filmotwórcza, zatrzymująca wodę w skór...
Melon (melon Cucumis) - kultura tykwy z rodziny tykwy. Uprawiana od czasów starożytnych (około 4000 pne). Owoce zawierają dużą ilość kwasu askorbinowego, karotenu, kwasu foliowego i nikotynowego, substancji azotowych i tłuszczowych, węglowodanów, błonnika, soli mineralnych żelaza, potasu, sodu. Fitokoncentraty D.'s stosowane są w kremach nawilżających do każdego rodzaju skóry, maseczkach i produktach do kąpieli. Zapewniają doskonałe działanie witaminizujące, lekko wybielające i smakowe. Ekstrakt z miąższu melona jest bogaty w cukry, witaminy...
Viola Mandshurica Flower Extract to ekstrakt otrzymywany z kwiatów rośliny Mandżuria Violet, Viola mandshurica, Violaceae.
Ekstrakt Ma jest ekstrahowany z Dioscorea japonica, gatunku pochrzynu, który jest używany do jedzenia. Korzeń ma bardzo przyjemny łagodny smak o mącznej konsystencji i jest powszechnie spożywany jako substytut ziemniaków. W medycynie korzenie są przepisywane w leczeniu biegunki, zapalenia jelit i moczenia. Są również suszone i krojone na wióry i używane jako tonik. Doniesiono, że związki aktywne w D. japonica wywierają różne efekty biologiczne, w tym działanie przeciwreumatyczne i działanie przeciwutleniające.
Zgodnie z wynikami eksper...
# Numer CAS: 85507-69-3
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 8002-43-5
# Numer CAS: 70445-33-9
Palmitoyl hexapeptide-12 to laboratoryjny peptyd, który łączy kwas palmitynowy kwasu tłuszczowego z kilkoma aminokwasami, w tym glicyną, histydyną i lizyną. Połączenie tego specjalnie opracowanego peptydu z kwasem palmitynowym zwiększa jego penetrację w głąb skóry, jak również stabilność peptydu.
Znany również jako pal-KTTKS, we wczesnych dniach peptydów w pielęgnacji skóry był znany jako oligopeptyd palmitoilowy. Sekwencja aminokwasowa tego peptydu naśladuje sekwencję peptydów naturalnie występujących w skórze, co oznacza, że skóra ro...
# Numer CAS: 49557-75-7
sH-Oligopeptide-1 to syntetyczny peptyd składający się z aminokwasów licyny, glicyny i histydyny
Jest wytwarzany przez fermentację E. coli
sH-Oligopeptide-1 ma identyczną budowę chemiczną jak naskórkowy czynnik wzrostu i wykazano, że przyspiesza gojenie i odnowę skóry, a także spowalnia proces starzenia się skóry, zmniejszając w ten sposób zmarszczki.









