sodium hyaluronat

Nazwa składnika:
sodium hyaluronat
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)Opis
Sodium Hyaluronate - sól sodowa kwasu hialuronowego, tworzy w wodzie lepkie, bezbarwne, lekko opalizujące żele. Wspomaga regenerację tkanek bez powstawania blizn, zmiękcza i wygładza skórę, stymuluje migrację i proliferację komórek, wykazuje wysokie właściwości nawilżające. Stosowany jest jako składnik nawilżający, ochronny i żelujący w kosmetykach nawilżających, regenerujących i tonizujących do twarzy, powiek, ust, ciała i dłoni. W kosmetykach do utrzymania kolorytu skóry i zapobiegania powstawaniu zmarszczek. Główna różnica między kwasem hialuronowym a hialuronianem sodu polega na tym, że hialuronian sodu jest bardziej biodostępny, co oznacza, że skóra wchłania go łatwiej niż kwas hialuronowy. Nie musi to oznaczać, że jest lepszy niż kwas hialuronowy, po prostu wiele produktów do pielęgnacji skóry zawiera obie formy, dzięki czemu Twoja skóra czerpie największe korzyści. Zarówno kwas hialuronowy, jak i hialuronian sodu są dostępne w różnych masach cząsteczkowych, co pozwala uzyskać wielowarstwowe rezultaty (niższe masy cząsteczkowe mogą wnikać głębiej w warstwy skóry, gdzie wyższe masy zapewniają natychmiastowe rezultaty na powierzchni). Według badania z 2012 roku najbardziej dramatyczną zmianą, jaką naukowcy zaobserwowali w starzejącej się skórze, jest utrata hialuronianu sodu, zwłaszcza w górnej warstwie skóry. Dlaczego więc możesz zauważyć, że Twoja skóra staje się sucha i traci młodzieńczą pulchność wraz z wiekiem?
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Polifenole
Propolis / Miód
Witamina C
Oleje
UV filter
Witamina E
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Green tea (Zielona herbata)
Polifenole
Kofeina
Wąkrotka azjatycka
PDRN (polinukleotydy)
Witamina C
Mikroigły
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Propolis / Miód
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Lukrecja
Ceramidy
UV filter
Mushrooms
Niacinamid
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Propolis / Miód
Mikroigły
UV filter
Witamina E
Oleje
Collagen
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Retinol (Witamina A)
Skwalan
Witamina E
Witamina C
Alergen
Oleje
UV filter
Probiotyki/Fermenty
Niacinamid
Panthenol (Vitamin B5)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Azulen
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Witamina E
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Silicones
Probiotyki/Fermenty
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Algi
PDRN (polinukleotydy)
Alergen
Aloes
Panthenol (Vitamin B5)
Niacinamid
Collagen
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
PHA
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Lukrecja
AHA (Kwasy AHA)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Mikroigły
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Collagen
Niacinamid
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Silicones
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Azulen
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Witamina E
Azulen
Wąkrotka azjatycka
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Oleje















