mixsoon Purple Rice TXA Toning Serum
Nazwa:
mixsoon Purple Rice TXA Toning Serum
Marki:
Mixsoon 🇰🇷Kategorie:
Serum do twarzySkładniki Aktywne:
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Azulen
Niacinamid
Probiotyki/Fermenty
PDRN (polinukleotydy)
Koncentracja Aktywnych Składników:
tranexamic acid: 5%niacinamide: 5%galactomyces ferment filtrate: 5%
Opis:
Silnie rozjaśniające serum do twarzy, które pomaga zredukować ciemne plamy i przebarwienia, zapewniając czystą i gładką cerę. Formuła z 15% ekskluzywnym kompleksem GTN Mela-X, zawierającym 5% filtratu z fermentacji Galactomyces, 5% kwasu traneksamowego (TXA) i 5% niacynamidu, zmniejsza produkcję melaniny na wczesnym etapie jej powstawania. Zawiera 72% wody z fioletowego ryżu, NAD i 4 rodzaje sfermentowanych składników, aby poprawić koloryt skóry i dodać jej blasku. Wzbogacone 8 rodzajami kwasu hialuronowego, 5 rodzajami ceramidów i 1% pantenolu w celu nawilżenia, wzmocnienia i ochrony skóry. Posiada lekką, wodnistą konsystencję, która łatwo wchłania się w skórę.
Skład:
Oryza Sativa (Rice) Seed Water, Propanediol, Butylene Glycol, Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Tranexamic Acid, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Diethoxyethyl Succinate, Water, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Polyglyceryl-10 Laurate, Allantoin, Nicotinamide Adenine Dinucleotide, Panthenol, Xanthan Gum, Adenosine, Lactobacillus Ferment Lysate, Dioscorea Japonica Root Extract, Sodium Hyaluronate, Bifida Ferment Lysate, Oryza Sativa (Rice) Extract, Streptococcus Thermophilus Ferment, Hydrogenated Lecithin, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Potassium Hyaluronate, Pentylene Glycol, Rice Ferment Filtrate (Sake), Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Dna, Sodium Acetylated Hyaluronate, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Acetyl Hexapeptide-8, Carnosine, Ceramide NP, Copper Tripeptide-1, Palmitoyl Pentapeptide-4, Acetyl Tetrapeptide-5, Glutathione, Acetyl Tetrapeptide-3, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-5, Ethylhexylglycerin, Disodium Edta, Sodium Guaiazulene Sulfonate
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
Oryza Sativa (Rice) Bran Water to wodny roztwór destylatu parowego otrzymanego z otrębów ryżowych Oryza sativa.
Ekstrakt z wody ryżowej jest od wieków stosowany przez kobiety w Azji dla uzyskania pięknej skóry i włosów. Ekstrakt z otrębów ryżowych Oryza sativa to roślinny składnik stosowany w kosmetykach do pielęgnacji i zmiękczania skóry. Jest to produkt uboczny z przemiału ryżu.
Otręby ryżowe są środkiem chelatującym. Otręby to brązowa zewnętrzna warstwa ziarna ryżu. Otręby ryżowe są bogatym źródłem ponad 100 związków przeciwut...
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 107-88-0
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 1197-18-8
Kwas traneksamowy TXA jest syntetyczną cząsteczką o strukturze podobnej do lizyny, naturalnie występującego aminokwasu. Lizyna odgrywa istotną rolę w promowaniu wzrostu kolagenu, który nadaje skórze wytrzymałość i elastyczność. Kwas traneksamowy jest ekscytującym składnikiem stosowanym miejscowo w celu zmniejszenia wyglądu kilku rodzajów przebarwień skóry. Badania wykazały, że skuteczność tego składnika rywalizuje ze złotym standardem - hydrochinonem, a nawet jest odpowiedni dla osób z melasmą. Kwas traneksamowy pomaga skórze zachować młody ...
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 6920-22-5
Diethoxyethyl Succinate Jest to ester zmiękczający, powszechnie stosowany w każdym preparacie do pielęgnacji skóry, który zapewnia dobrą teksturę. Nie klei się do skóry Ma tę zaletę, że rozpuszcza się zarówno w oleju, jak i wodzie.
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 97-59-6
# Numer CAS: 53-84-9
NAD cas 53-84-9, znany bardziej formalnie jako hydrat dinukleotydu beta-nikotynoamidoadeninowego, jest cząsteczką sygnalizacyjną, a także kofaktorem lub substratem wielu enzymów. Działa jako środek utleniający, przejmując elektrony z innych cząsteczek, jednocześnie przekształcając je w jego zredukowana forma, NADH. NAD+ jest również niezbędny dla aktywności kilku enzymów, w tym polimeraz poli(ADP)-rybozy i syntaz cADP-rybozy. Na przykład jest używany przez niektóre sirtuiny do pośredniczenia w deacetylacji białek, wytwarzając O-acetylo-ADP-r...
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
Ekstrakt Ma jest ekstrahowany z Dioscorea japonica, gatunku pochrzynu, który jest używany do jedzenia. Korzeń ma bardzo przyjemny łagodny smak o mącznej konsystencji i jest powszechnie spożywany jako substytut ziemniaków. W medycynie korzenie są przepisywane w leczeniu biegunki, zapalenia jelit i moczenia. Są również suszone i krojone na wióry i używane jako tonik. Doniesiono, że związki aktywne w D. japonica wywierają różne efekty biologiczne, w tym działanie przeciwreumatyczne i działanie przeciwutleniające.
Zgodnie z wynikami eksper...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 8002-43-5
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9004-61-9
# Numer CAS: 9067-32-7
Kwas hialuronowy ma dwie formy soli: hialuronian sodu i hialuronian potasu. Kwas hialuronowy, hialuronian sodu i hialuronian potasu poprawiają wygląd suchej lub zniszczonej skóry, zmniejszając łuszczenie się i przywracając elastyczność. Kwas hialuronowy stosuje się również do zagęszczania wodnej (wodnej) części kosmetyków i środków higieny osobistej.
HIALURONIANY SODU I POTASU - sole kwasu hialuronowego o właściwościach zbliżonych do kwasu, tj. zdolność do normalizacji gospodarki wodnej komórek skóry. Dobrze tolerowany przez skórę. Sto...
# Numer CAS: 5343-92-0
Saccharomyces/filtrat z fermentacji ryżu jest filtratem produktu otrzymanego w wyniku fermentacji oryza sativa z mikroorganizmem Saccharomyces. Bioyouth™-Brice został opracowany przy użyciu brązowego ryżu jako substratu i unikalnych drożdży jako szczepu fermentacyjnego. Dzięki zaawansowanemu procesowi fermentacji zanurzeniowej Bioyouth™-Brice zawiera dużą ilość aktywnych polipeptydów, aminokwasów, kwasu mlekowego, kwasu fitynowego, kwasu ferulowego, fitynianów, steroli i innych aktywnych czynników. Te aktywne czynniki są szybko wchłaniane pr...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9007-49-2
DNA sodu działa głębiej w skórę, pomagając wspierać zdrowie skóry i zapewniając bardziej wyraźny kontur twarzy.
Badania nad fragmentami kwasu deoksyrybonukleinowego (DNA), biologicznie aktywnego składnika funkcjonalnego, składającego się z kwasu dezoksyrybonukleinowego ekstrahowanego z tkanki gonad samca jesiotra, oczyszczonego, depolimeryzowanego i zneutralizowanego jonami sodu DNA-Na lub DNA sodu. Jest to wynik eksperymentów z dezoksyrybonukleinem sodu przeprowadzonych w Rosji, których celem było opracowanie skutecznej metody leczeni...
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 49557-75-7
# Numer CAS: 820959-17-9
Czteroaminokwasowy peptyd, który rzekomo poprawia opuchnięte worki pod oczami dzięki działaniu przeciwobrzękowemu i przeciwglikacyjnemu.
Syntetyczny peptyd, który po nałożeniu na skórę działa uspokajająco, wygładzająco, nawilżająco i ujędrniająco. Uważa się, że jego właściwości uspokajające zmniejszają opuchliznę pod oczami spowodowaną gromadzeniem się płynów, na przykład w wyniku alergii (co nie jest tym samym, co worki pod oczami, które powstają z wysuwających się poduszek tłuszczowych pod skórą). Uważa się również, że ten peptyd prz...
# Numer CAS: 221227-05-0
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 6223-35-4
Sodium Guaiazulene Sulfonate jest pochodną guaiazulene, znaną ze swoich właściwości przeciwzapalnych i łagodzących skórę. Jest powszechnie stosowany w celu uspokojenia podrażnionej skóry i zmniejszenia zaczerwienienia. Ten składnik jest szczególnie korzystny dla wrażliwych typów skóry lub schorzeń, takich jak trądzik różowaty.








