mixsoon Purple Rice TXA Toning Capsule Cream
Nazwa:
mixsoon Purple Rice TXA Toning Capsule Cream
Marki:
Mixsoon 🇰🇷Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
PDRN (polinukleotydy)
Probiotyki/Fermenty
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Witamina E
Silicones
Koncentracja Aktywnych Składników:
tranexamic acid: 5%niacinamide: 5%galactomyces ferment filtrate: 5%
Opis:
Silnie rozjaśniający krem, który pomaga zredukować ciemne plamy i przebarwienia, zapewniając czystą i gładką cerę. Formuła z 13% ekskluzywnym kompleksem GTN Mela-X, zawierającym filtrat z fermentacji Galactomyces, kwas traneksamowy (TXA) o czystości 99% i niacynamid, zmniejsza produkcję melaniny na wczesnym etapie jej powstawania. Zawiera 72% wody z fioletowego ryżu, NAD i liposomalny glutation, aby poprawić koloryt skóry i dodać jej blasku. Wzbogacony 8 rodzajami kwasu hialuronowego, 5 rodzajami ceramidów i 1% pantenolu w celu nawilżenia, wzmocnienia i ochrony skóry.
Skład:
Oryza Sativa (Rice) Seed Water, Niacinamide, Galactomyces Ferment Filtrate, Ethylhexyl Palmitate, Tranexamic Acid, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Alcohol, Vinyl Dimethicone, Panthenol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Olivate, Arginine, Carbomer, Polyacrylate-13, Sorbitan Olivate, Butylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Nicotinamide Adenine Dinucleotide, Rice Ferment Filtrate (Sake), Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Hydrogenated Polyisobutene, Betaine, Adenosine, Dextrin, Ethylhexylglycerin, Disodium Edta, Polyglyceryl-10 Laurate, Gellan Gum, Agar, Sorbitan Isostearate, Tocopherol, Glutathione, Gardenia Florida Fruit Extract, Cyanocobalamin, Dioscorea Japonica Root Extract, Hydrogenated Lecithin, Sodium Hyaluronate, Oryza Sativa (Rice) Extract, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Sodium Dna, Tripeptide-1, Hyaluronic Acid, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Potassium Hyaluronate, Palmitoyl Pentapeptide-4, Palmitoyl Tripeptide-1, Acetyl Hexapeptide-8, Copper Tripeptide-1, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Ceramide NP, Hexapeptide-9, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Ceramide NS, Cholesterol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Phytosphingosine, Nonapeptide-1, Ceramide AP, Ceramide AS, Ceramide Eop
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
Oryza Sativa (Rice) Bran Water to wodny roztwór destylatu parowego otrzymanego z otrębów ryżowych Oryza sativa.
Ekstrakt z wody ryżowej jest od wieków stosowany przez kobiety w Azji dla uzyskania pięknej skóry i włosów. Ekstrakt z otrębów ryżowych Oryza sativa to roślinny składnik stosowany w kosmetykach do pielęgnacji i zmiękczania skóry. Jest to produkt uboczny z przemiału ryżu.
Otręby ryżowe są środkiem chelatującym. Otręby to brązowa zewnętrzna warstwa ziarna ryżu. Otręby ryżowe są bogatym źródłem ponad 100 związków przeciwut...
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 1197-18-8
Kwas traneksamowy TXA jest syntetyczną cząsteczką o strukturze podobnej do lizyny, naturalnie występującego aminokwasu. Lizyna odgrywa istotną rolę w promowaniu wzrostu kolagenu, który nadaje skórze wytrzymałość i elastyczność. Kwas traneksamowy jest ekscytującym składnikiem stosowanym miejscowo w celu zmniejszenia wyglądu kilku rodzajów przebarwień skóry. Badania wykazały, że skuteczność tego składnika rywalizuje ze złotym standardem - hydrochinonem, a nawet jest odpowiedni dla osób z melasmą. Kwas traneksamowy pomaga skórze zachować młody ...
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 135852-71-2
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 52988-19-1
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 153126-38-8
# Numer CAS: 53-84-9
NAD cas 53-84-9, znany bardziej formalnie jako hydrat dinukleotydu beta-nikotynoamidoadeninowego, jest cząsteczką sygnalizacyjną, a także kofaktorem lub substratem wielu enzymów. Działa jako środek utleniający, przejmując elektrony z innych cząsteczek, jednocześnie przekształcając je w jego zredukowana forma, NADH. NAD+ jest również niezbędny dla aktywności kilku enzymów, w tym polimeraz poli(ADP)-rybozy i syntaz cADP-rybozy. Na przykład jest używany przez niektóre sirtuiny do pośredniczenia w deacetylacji białek, wytwarzając O-acetylo-ADP-r...
Saccharomyces/filtrat z fermentacji ryżu jest filtratem produktu otrzymanego w wyniku fermentacji oryza sativa z mikroorganizmem Saccharomyces. Bioyouth™-Brice został opracowany przy użyciu brązowego ryżu jako substratu i unikalnych drożdży jako szczepu fermentacyjnego. Dzięki zaawansowanemu procesowi fermentacji zanurzeniowej Bioyouth™-Brice zawiera dużą ilość aktywnych polipeptydów, aminokwasów, kwasu mlekowego, kwasu fitynowego, kwasu ferulowego, fitynianów, steroli i innych aktywnych czynników. Te aktywne czynniki są szybko wchłaniane pr...
# Numer CAS: 9003-27-4
# Numer CAS: 107-43-7
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 9004-53-9
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 25668-09-7
# Numer CAS: 58-95-7
GARDENIA FLORIDA (Gardenia Florida, G. jasminoides) – roślina kwitnąca z rodziny marzanowatych, pospolita na Dalekim Wschodzie, w Indiach i Chinach. absolutna GF - ciemnożółta oleista ciecz o bogatym słodkim, kwiatowym aromacie, podobnym do zapachu jaśminu. Zawiera octan benzylu, octan fenylu, linalol, octan linlylu, terpineol, antranilan metylu. Ekstrakt z kwiatów jest sprzedawany jako środek kondycjonujący skórę. Ekstrakty kwiatowe stosowane w kosmetykach do nadawania zapachu; działa również jako przeciwutleniacz. Istnieją ograniczone bada...
Ekstrakt Ma jest ekstrahowany z Dioscorea japonica, gatunku pochrzynu, który jest używany do jedzenia. Korzeń ma bardzo przyjemny łagodny smak o mącznej konsystencji i jest powszechnie spożywany jako substytut ziemniaków. W medycynie korzenie są przepisywane w leczeniu biegunki, zapalenia jelit i moczenia. Są również suszone i krojone na wióry i używane jako tonik. Doniesiono, że związki aktywne w D. japonica wywierają różne efekty biologiczne, w tym działanie przeciwreumatyczne i działanie przeciwutleniające.
Zgodnie z wynikami eksper...
# Numer CAS: 8002-43-5
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 57-11-4
# Numer CAS: 9007-49-2
DNA sodu działa głębiej w skórę, pomagając wspierać zdrowie skóry i zapewniając bardziej wyraźny kontur twarzy.
Badania nad fragmentami kwasu deoksyrybonukleinowego (DNA), biologicznie aktywnego składnika funkcjonalnego, składającego się z kwasu dezoksyrybonukleinowego ekstrahowanego z tkanki gonad samca jesiotra, oczyszczonego, depolimeryzowanego i zneutralizowanego jonami sodu DNA-Na lub DNA sodu. Jest to wynik eksperymentów z dezoksyrybonukleinem sodu przeprowadzonych w Rosji, których celem było opracowanie skutecznej metody leczeni...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9004-61-9
Kwas hialuronowy ma dwie formy soli: hialuronian sodu i hialuronian potasu. Kwas hialuronowy, hialuronian sodu i hialuronian potasu poprawiają wygląd suchej lub zniszczonej skóry, zmniejszając łuszczenie się i przywracając elastyczność. Kwas hialuronowy stosuje się również do zagęszczania wodnej (wodnej) części kosmetyków i środków higieny osobistej.
HIALURONIANY SODU I POTASU - sole kwasu hialuronowego o właściwościach zbliżonych do kwasu, tj. zdolność do normalizacji gospodarki wodnej komórek skóry. Dobrze tolerowany przez skórę. Sto...
# Numer CAS: 49557-75-7
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 5343-92-0
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 57-88-5
# Numer CAS: 554-62-1
Fitosfingozyna jest produktem rozpadu ceramidów, występującym w dużych ilościach w warstwie rogowej skóry. Naturalny składnik aktywny, który działa antyseptycznie i przeciwzapalnie, stosowany jest w produktach przeciwtrądzikowych. Odbudowuje warstwę hydrolipidową na powierzchni skóry. Ceramid 3-ceramid fitosfingozyna bierze udział w tworzeniu warstwy bariery lipidowej skóry filmu hydrolipidowego.
Fitosfigozyna to długołańcuchowy, złożony alkohol tłuszczowy, który naturalnie występuje w górnych warstwach skóry. Jest niezbędnym elementem...
Nonapeptide-1 to syntetyczny nonapeptyd pochodzący z argininy, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, proliny, tryptofanu i waliny.
Nonapeptide-1 oligopeptyd o wysokim powinowactwie do MC1-R. Jest biomimetycznym antagonistą peptydowym specyficznym dla a-MSH (Alpha Melanocyte Stimulating Hormone). Jako antagonista konkuruje z naturalnym ligandem (a-MSH) o jego specyficzny receptor (MC1-R), zapobiegając dalszej aktywacji tyrozynazy, a tym samym blokując syntezę melaniny. Hamowanie tyrozynazy ogranicza powstawanie niepożądanych przebarwień, po...
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 180801-54-0








