tea tree leaf oil

Nazwa składnika:
tea tree leaf oil
Bezpieczeństwa:
Całkiem bezpiecznie
Poziom bezpieczeństwa EWG:
06
Aktywne komponenty:
Green tea (Zielona herbata)Opis
TEA TREE OIL to olejek eteryczny o silnym aromacie kamforowym, przypominającym eukaliptus. Pozyskiwany z liści i gałęzi drzewa herbacianego rosnącego w Australii i Nowej Zelandii. Żółty płyn. Olejek zawiera kompleks monosquiterpenowych alkoholi (główny terpinen-4-ol), a także a-terpineol, cineole, para-cymen, limonen, sabinen, a-pinen itp. Jest naturalnym antybiotykiem o wysokiej aktywności wobec mikroorganizmów gram-dodatnich i gram-ujemnych, grzybów i drożdży dzięki wysokiej zawartości cineolu. Nietoksyczny, dobrze tolerowany przez skórę. Do celów perfumeryjnych M.c.d. jest używany w niewielkich ilościach. W kosmetyce stosowany jest jako składnik przeciwzapalny, bakteriobójczy i emolientowy w pastach do zębów, mydłach, szamponach, kremach i lotionach przeciw trądzikowi, mleczkach oczyszczających, żelach i maseczkach do skóry tłustej i problemowej, pomadkach i balsamach do ust, preparatach wzmacniających itp. Stosowany jest jako naturalny środek konserwujący.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Niacinamid
Oleje
Green tea (Zielona herbata)
Witamina C
Witamina E
Retinol (Witamina A)
Propolis / Miód
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Panthenol (Vitamin B5)
Omega fatty acids
Green tea (Zielona herbata)
Lukrecja
Oleje
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
PHA
Wąkrotka azjatycka
Green tea (Zielona herbata)
Oleje
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Green tea (Zielona herbata)
AHA (Kwasy AHA)
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Wąkrotka azjatycka
Omega fatty acids
Green tea (Zielona herbata)
AHA (Kwasy AHA)
Wąkrotka azjatycka
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)




