candelilla cera

Nazwa składnika:
candelilla cera
Bezpieczeństwa:
Całkiem bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Opis
Wosk Euphorbia Cerifera (Candelilla) jest stosowany jako alternatywa dla wosku pszczelego, ponieważ zapobiega utracie wilgoci i zagęszcza formułę, ułatwiając jej rozprowadzanie. Wosk Candelilla zawarty w produktach kosmetycznych ma przyjemne uczucie na skórze, nie jest lepki, a także dobrze wiąże się z innymi olejami. Występuje głównie w emulsjach ochronnych, odżywkach i pomadkach. Włosy zyskują większy połysk, utrwalenie i podatność na układanie.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Peptides (Peptydy)
Azulen
Witamina E
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Peptides (Peptydy)
Kofeina
Skwalan
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Oleje
Collagen
Oleje
Alergen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Alergen
Skwalan
UV filter
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Silicones
Alergen
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Peptides (Peptydy)
Alergen
UV filter
Oleje
Alergen
Witamina E
Silicones
Alergen
Panthenol (Vitamin B5)
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Silicones
Alergen
Aloes
Alergen
Oleje
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Oleje
Silicones
UV filter
Witamina E















