Kylie Cosmetics Cloud Balm
Nazwa:
Kylie Cosmetics Cloud Balm
Marki:
Kylie Cosmetics 🇺🇸Kategorie:
Balsam do ustSkładniki Aktywne:
Witamina E
Alergen
Oleje
Formuła:
Opis:
Balsam do ust my cloud balm to Twój niezbędny codzienny produkt w wygodnym, wykręcanym sztyfcie, który wtapia się w usta, zapewniając natychmiastowe nawilżenie i długotrwały komfort. Ta lekka formuła działa również jako codzienna maseczka do ust, która zatrzymuje wilgoć do 24 godzin i wspiera barierę ochronną naskórka. Dostępny w pyszny zapachu ciasta waniliowego, pozostawia usta gładkie, zdrowo wyglądające i subtelnie rozświetlone naturalnym blaskiem.
Skład:
BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CANDELILLA CERA/EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX/CIRE DE CANDELILLA, BEHENYL BEHENATE, COCO-CAPRYLATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, AROMA (FLAVOR), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, WATER/EAU/AQUA, PUNICA GRANATUM STEROLS, VANILLIN, SODIUM SACCHARIN, BENZALDEHYDE, TOCOPHEROL.
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 65381-09-1
Wosk Euphorbia Cerifera (Candelilla) jest stosowany jako alternatywa dla wosku pszczelego, ponieważ zapobiega utracie wilgoci i zagęszcza formułę, ułatwiając jej rozprowadzanie. Wosk Candelilla zawarty w produktach kosmetycznych ma przyjemne uczucie na skórze, nie jest lepki, a także dobrze wiąże się z innymi olejami. Występuje głównie w emulsjach ochronnych, odżywkach i pomadkach. Włosy zyskują większy połysk, utrwalenie i podatność na układanie.
# Numer CAS: 17671-27-1
Ester behenowego kwasu tłuszczowego i alkoholu behenylowego. Pochodzące z roślin.
Działanie: Nawilża skórę i zapewnia emulsjom właściwości okluzyjne, które zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody.
Składnik ten uznawany jest za bezpieczny w stosowaniu w kosmetykach, w tym w produktach przeznaczonych do stosowania na usta.
Co ciekawe, kwas behenowy należy do kwasów tłuszczowych występujących naturalnie w ludzkim sebum (oleju), dlatego uznawany jest za biozgodny ze skórą. Kwas behenowy jest także jednym z głównych nasyconych...
# Numer CAS: 90082-87-4
Oleje
# Numer CAS: 194043-92-0
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 121-33-5
Etylosanilina jest związkiem fenolowym podstawionym z wytworzeniem etylowaniliny. Jak sama nazwa wskazuje, jest to drobny biały lub żółtawy krystaliczny proszek. Można go uznać za syntetyczny aromat waniliowy. Ma nieco mocniejszy smak wanilii niż sama wanilina.
Aromaty są bardzo pomocne w kosmetykach, podobnie jak w innych kategoriach, takich jak piekarnia, nabiał czy cukiernia. W kosmetykach mogą służyć do maskowania nieprzyjemnego zapachu któregokolwiek ze składników lub do nadania produktowi jednolitego zapachu. Zapach jest czynniki...
# Numer CAS: 100-52-7
# Numer CAS: 58-95-7



