phytosteryl/behenyl/octyldodecyl lauroyl glutamate

Nazwa składnika:
phytosteryl/behenyl/octyldodecyl lauroyl glutamate
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Probiotyki/FermentyOpis
Phytosteryl/ Behenyl/ Octyldodecyl Lauroyl Glutamate to środek zmiękczający i kondycjonujący stosowany w produktach kosmetycznych i kosmetycznych w celu zapobiegania odwodnieniu i wzmocnienia naturalnej ochronnej bariery lipidowej skóry. Zawiera ceramid III, szkielet fitoszingozyny acylowany kwasem oleinowym.
Ceramid III jest jednym z wielu ceramidów lub naturalnie występujących lipidów, które są częścią naturalnego systemu barierowego skóry i macierzy pozakomórkowej, która składa się z 50% ceramidów, 25% cholesterolu i 15% wolnych kwasów tłuszczowych, zgodnie z CosmeticsCop. Ceramid III może odnowić warstwę ochronną skóry i pomóc w kontrolowaniu wilgoci, naprawie i odnowie wrażliwej, suchej i starzejącej się skóry.
Phytosteryl/ Behenyl/ Octyldodecyl Lauroyl Glutamate został uznany przez Cosmetic Database za 100% bezpieczny. Zagrożenie to jest uważane za niskie, a jedynym zauważonym problemem jest luka w danych w informacjach. Jednak nie znaleziono innych badań potwierdzających bezpieczeństwo tego składnika.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Lukrecja
Probiotyki/Fermenty
Retinol (Witamina A)
Oleje
Witamina E
Niacinamid
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina C
Collagen
PDRN (polinukleotydy)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Alergen
Witamina E
Mikroigły
PDRN (polinukleotydy)
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Omega fatty acids
Oleje
Niacinamid
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Panthenol (Vitamin B5)
Wąkrotka azjatycka
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Oleje
Alergen
UV filter
Green tea (Zielona herbata)
Mikroigły
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Retinol (Witamina A)
Niacinamid
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Retinol (Witamina A)
Collagen
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Resveratrol
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Polifenole
Oleje
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Retinol (Witamina A)
Collagen
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Kofeina
Skwalan
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Collagen
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Omega fatty acids
Niacinamid
Witamina E
Mikroigły
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Silicones
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Niacinamid
Mikroigły
Witamina E
PDRN (polinukleotydy)
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Silicones
Oleje
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Omega fatty acids
Niacinamid
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Witamina C
Bakuchiol
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Retinol (Witamina A)
UV filter
Niacinamid
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Skwalan
HCA kwasy
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Oleje
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Alergen
Witamina C
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
Resveratrol
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Polifenole
Silicones
Retinol (Witamina A)
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Witamina E
Mikroigły
Skwalan
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Collagen
UV filter
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Skwalan
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Collagen
UV filter
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Propolis / Miód
UV filter
Niacinamid
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Witamina C
Bakuchiol
Probiotyki/Fermenty
Oleje
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
UV filter
Niacinamid















