Purito SEOUL Retinol Retinal 2000 Caffeine Eye Cream
Nazwa:
Purito SEOUL Retinol Retinal 2000 Caffeine Eye Cream
Marki:
Purito 🇰🇷Kategorie:
Krem pod oczySkładniki Aktywne:
Kofeina
Retinol (Witamina A)
Niacinamid
UV filter
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Koncentracja Aktywnych Składników:
retinol: 0.1%retinal: 0.1%caffeine: 1%
Opis:
Twoje oczy zasługują na wyjątkową troskę, zwłaszcza z potężnym kremem pod oczy Purito SEOUL, pełnym odmładzających składników, takich jak retinol, retinal i kofeina! Przeciwstarzeniowa formuła zapewnia ujędrniającą pielęgnację dzięki duetowi retinoidów, a kofeina skutecznie redukuje opuchliznę. Lekka, nawilżająca konsystencja jest łagodna dla wrażliwej skóry, gładko się wchłania i nie roluje się pod makijażem.
Skład:
Water, Niacinamide, Butylene Glycol, Octyldodecanol, Hydrogenated Polydecene, Sorbitan Olivate, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Caffeine, Cocos Nucifera (Coconut) Seed Butter, Dicaprylyl Carbonate, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-10 Myristate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glycerin, Polyacrylate-13, 1,2-hexanediol, Polyglyceryl-10 Laurate, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Hydroxyacetophenone, Hydrogenated Polyisobutene, Hydrogenated Lecithin, Phytosteryl/Behenyl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Retinol, Glyceryl Stearate Se, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Benzotriazolyl Dodecyl P-cresol, Retinal, Ethylhexylglycerin, Ethylhexyl Palmitate, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Xanthan Gum, Hydroxypropyl Methylcellulose Stearoxy Ether, Cholesterol, Sorbitan Isostearate, Sodium Phytate, Polyvinyl Alcohol, Methylpropanediol, Centella Asiatica Extract, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Ceramide Np, Tocopherol, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Actinidia Arguta Fruit Extract, Sophora Japonica Flower Extract, Citric ACID
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 5333-42-6
# Numer CAS: 68037-01-4
# Numer CAS: 52988-19-1
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 84776-64-1
# Numer CAS: 36653-82-4
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 661-19-8
# Numer CAS: 68187-32-6
Stearoylowy glutaminian sodu jest solą kwasu glutaminowego. W kosmetyce S.S. jest stosowany jako składnik antyoksydacyjny i emolientowy, a także do emulgowania i oczyszczania. Sodium stearoyl glutamate to syntetyczny lub pochodzenia zwierzęcego składnik, który jest dodawany do kosmetyków w celu kondycjonowania skóry lub działa jako emulgator, utrzymujący mieszanie formuł olejowo-wodnych.
W większych ilościach działa jako środek powierzchniowo czynny, zwykle z innymi środkami czyszczącymi; był jednak częściej używany ze względu na swoje...
# Numer CAS: 99-93-4
# Numer CAS: 9003-27-4
# Numer CAS: 8002-43-5
Phytosteryl/ Behenyl/ Octyldodecyl Lauroyl Glutamate to środek zmiękczający i kondycjonujący stosowany w produktach kosmetycznych i kosmetycznych w celu zapobiegania odwodnieniu i wzmocnienia naturalnej ochronnej bariery lipidowej skóry. Zawiera ceramid III, szkielet fitoszingozyny acylowany kwasem oleinowym.
Ceramid III jest jednym z wielu ceramidów lub naturalnie występujących lipidów, które są częścią naturalnego systemu barierowego skóry i macierzy pozakomórkowej, która składa się z 50% ceramidów, 25% cholesterolu i 15% wolnych kwa...
# Numer CAS: 68-26-8
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 6683-19-8
Benzotriazolyl dodecyl p-krezol to szerokopasmowy pochłaniacz światła UV, który jest stosowany w preparatach kosmetycznych w celu ochrony wrażliwych na światło składników kosmetycznych, takich jak kolory, substancje zapachowe i inne, przed fotoutlenianiem.
# Numer CAS: 116-31-4
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 57-88-5
# Numer CAS: 25668-09-7
# Numer CAS: 14306-25-3
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 90131-19-4
Wykorzystywany w tradycyjnych rytuałach kosmetycznych i leczniczych, naturalny japoński kwiat Sophora, znany również jako Sophora Japonica, jest godnym uwagi składnikiem pielęgnacji skóry ze względu na różnorodne zalety. Ta kwitnąca roślina pochodzi z Japonii i posiada właściwości lecznicze, które mogą być korzystne dla skóry.
Jedną z głównych zalet japońskiego kwiatu Sophora w pielęgnacji skóry jest bogata zawartość przeciwutleniaczy, takich jak flawonoidy i kwercetyna. Te przeciwutleniacze pomagają chronić skórę przed uszkodzeniami p...
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...










