Potassium Azeloyl Diglycinate

Nazwa składnika:
Potassium Azeloyl Diglycinate
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Numer CAS:
#477773-67-4
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)Opis
AZELOGLICYNA to biologicznie aktywny kompleks, który łączy właściwości kwasu azelainowego z nawilżającym działaniem glicyny. Łagodzi skórę, zmniejsza zaczerwienienia i pomaga w walce z plamami pigmentowymi. Ma działanie regulujące wydzielanie sebum, zmniejsza wydzielanie sebum i pomaga zapobiegać trądzikowi, zapobiega powstawaniu enzymu tyrozyny, przeciwdziała starzeniu się i zmarszczkom.
Diglicynian azeloilu potasu oferuje wiele takich samych korzyści jak czysty kwas azelainowy (w tym zdolność do poprawy nierównego kolorytu), z tą zaletą, że jest łatwiejszy do włączenia do różnego rodzaju formuł kosmetycznych ze względu na zwiększoną stabilność i kompatybilność. Co ważne, diglicynian azeloilu potasu odgrywa rolę w zmniejszaniu widoczności zaczerwienienia i dyskomfortu związanego z wrażliwą skórą.
Diglicynian azeloilu potasu to rozpuszczalny w wodzie składnik otrzymywany w wyniku kondensacji kwasu azelainowego zmieszanego z glicyną. Glicyna nadaje mu działanie nawilżające/nawilżające, które pomaga poprawić stan zniszczonej skóry.
Jednocześnie diglicynian azeloilu potasu ma zdolność normalizacji, co z kolei pomaga zminimalizować nadmiar sebum w skórze. Może to pomóc w problemach skórnych związanych z nadprodukcją sebum (zatkane pory, wypryski itp.).
Potassium Azeloyl Diglycinate, dzięki swojej wysokiej skuteczności kosmetycznej, jest stosowany w produktach regulujących wydzielanie sebum, rozjaśniających i nawilżających skórę. Jest przydatnym składnikiem preparatów przeciwtrądzikowych, preparatów złuszczających i rozjaśniających skórę oraz nawilżających o działaniu zbliżonym do NMF (glicyna jest jednym z naturalnych czynników nawilżających).
Potassium Azeloyl Diglycinate wykazuje również działanie przeciwzapalne i poprawia elastyczność skóry. Poprawia profil sensoryczny preparatu i przywraca skórze równowagę, eksponując promienny, jasny i zdrowy wygląd.
Jego stabilność w czasie została potwierdzona w kilku preparatach, takich jak środki czyszczące, żele, emulsje żelowe i emulsje typu olej w wodzie. Potassium Azeloyl Diglycinate jest bezpiecznym składnikiem do zastosowań w higienie osobistej. Przeszedł testy bezpieczeństwa, nie podrażnia skóry i oczu, jest hipoalergiczny (nie uczula), ma toksyczność doustną LD50 ≥ 2000 mg/Kg, nie jest fototoksyczny.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
UV filter
Coenzyme Q10
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Wąkrotka azjatycka
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Silicones
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Panthenol (Vitamin B5)
Wąkrotka azjatycka
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Lukrecja
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Mushrooms
Witamina E
Algi
AHA (Kwasy AHA)
Alergen
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Skwalan
Panthenol (Vitamin B5)
Lukrecja
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Omega fatty acids
Oleje
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Algi
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Ceramidy
Wąkrotka azjatycka
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Niacinamid
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Niacinamid
Witamina E
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
UV filter
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Probiotyki/Fermenty
Lukrecja
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
PHA
Witamina E
Niacinamid
Witamina C
Niacinamid
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
AHA (Kwasy AHA)
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Oleje
Niacinamid
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
UV filter
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Retinol (Witamina A)
Silicones
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Witamina C
Propolis / Miód
Oleje
Omega fatty acids
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Niacinamid
Kofeina
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Algi
Probiotyki/Fermenty
Wąkrotka azjatycka
Ceramidy
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Aloes
AHA (Kwasy AHA)
Skwalan
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
BHA Salicylic acid (Kwas salicylowy)
AHA (Kwasy AHA)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Probiotyki/Fermenty
UV filter
Panthenol (Vitamin B5)
Green tea (Zielona herbata)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Retinol (Witamina A)
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Witamina E
Witamina C
Aloes
AHA (Kwasy AHA)
Algi
Polifenole
Probiotyki/Fermenty
Collagen
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Oleje
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
AHA (Kwasy AHA)
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Lukrecja
Panthenol (Vitamin B5)
Wąkrotka azjatycka
Niacinamid















