Transparent Lab Mineral Redness Control CC Cream Soothing tinted SPF cream
Nazwa:
Transparent Lab Mineral Redness Control CC Cream Soothing tinted SPF cream
Marki:
Transparent Lab 🇪🇸Kategorie:
Krem przeciwsłonecznySkładniki Aktywne:
Coenzyme Q10
Witamina E
Wąkrotka azjatycka
Silicones
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Peptides (Peptydy)
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Formuła:
Poziom pH:
7-7.5
Opis:
Korygujący krem przeciw zaczerwienieniom z SPF50. Jego zielony odcień natychmiast neutralizuje zaczerwienienia, a podczas rozprowadzania kapsułkowane pigmenty uwalniają się, dopasowując się do naturalnego kolorytu skóry. Rezultatem jest bardziej jednolita cera, delikatne krycie i świeże, naturalne wykończenie.
Zaawansowana formuła z egzosomami z centelli (wąkrotki azjatyckiej), kojącymi peptydami i azeloglicyną pomaga wyciszyć zaczerwienienia, jednocześnie odbudowując i wzmacniając barierę skórną. Efekt: ujednolicona cera, chroniona i widocznie ukojona skóra.
100% mineralny filtr przeciwsłoneczny SPF50 o działaniu korygującym zaczerwienienia, który wyrównuje koloryt skóry już od pierwszej aplikacji.
Pomaga zmniejszyć widoczność zaczerwienień i poprawia jednolitość struktury skóry.
Idealny dla skóry wrażliwej, reaktywnej lub skłonnej do zaczerwienień.
Zawiera egzosomy z centelli, kojące peptydy i azeloglicynę, które koją, regenerują i wzmacniają wrażliwą skórę.
Lekkie krycie o naturalnym wykończeniu, które widocznie poprawia wygląd skóry bez efektu maski.
Skład:
Aqua/Water, Zinc Oxide, Coconut Alkanes, Dimethicone, Isododecane, Diethylhexyl Carbonate, CI 77891/Titanium Dioxide, Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Silica, Dibutyl Adipate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Magnesium Sulfate, Potassium Azeloyl Diglycinate, Palmitoyl Tripeptide-8, Centella Asiatica Leaf Vesicles, Hyaluronic Acid, Pongamia Pinnata Seed Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract/Licorice Root Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Cistus Monspeliensis Flower/Leaf/Stem Extract, Ubiquinone, Maltodextrin, Mannitol, Phosphatidylcholine, Cetyl Alcohol, Decyl Glucoside, Coco-Caprylate/Caprate, Disteardimonium Hectorite, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Sucrose, Glycerin, Styrene/Acrylates Copolymer, Silica Dimethyl Silylate, Triethoxycaprylylsilane, Propylene Carbonate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Dipropylene Glycol, Tocopherol, Dextran, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Polyhydroxystearic Acid, Citric Acid, Sodium Citrate, Triethanolamine, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, CI 77019/Mica, CI 77861/Tin Oxide, CI 77288/Chromium Oxide Green, CI 77491/Iron Oxides, CI 77492/Iron Oxides, CI 77499/Iron Oxides
Analiza składu
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 9004-32-4
# Numer CAS: 36653-82-4
# Numer CAS: 1309-37-1
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 85536-61-6
# Numer CAS: 68515-73-1
# Numer CAS: 105-99-7
# Numer CAS: 9006-65-9
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 27178-27-8
# Numer CAS: 7487-88-9
# Numer CAS: 9050-36-6
# Numer CAS: 69-65-8
# Numer CAS: 122-99-6
# Numer CAS: 590-00-1
# Numer CAS: 108-32-7
# Numer CAS: 7631-86-9
# Numer CAS: 532-32-1
# Numer CAS: 68-04-2
# Numer CAS: 13463-67-7
DWUTLENEK TYTANU to biała, proszkowa substancja, biały nieorganiczny pigment. Jest chemicznie obojętny, nierozpuszczalny w wodzie, odporny na działanie większości kwasów nieorganicznych, benzyny i ropy naftowej, słabo rozpuszczalny w roztworach zasad. Posiada właściwości półprzewodnikowe. W produkcji kosmetycznej stosuje się wysokooczyszczony i drobno zdyspergowany dwutlenek tytanu (DT), który charakteryzuje się wysoką siłą krycia, działaniem barwiącym i opalescencyjnym. Jest zdolny do odbijania promieni UV, stanowiąc skuteczny fizyczny filt...
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 102-71-6
# Numer CAS: 2943-75-1
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 1314-13-2
# Numer CAS: 7732-18-5
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9004-61-9
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
# Numer CAS: 477773-67-4
AZELOGLICYNA to biologicznie aktywny kompleks, który łączy właściwości kwasu azelainowego z nawilżającym działaniem glicyny. Łagodzi skórę, zmniejsza zaczerwienienia i pomaga w walce z plamami pigmentowymi. Ma działanie regulujące wydzielanie sebum, zmniejsza wydzielanie sebum i pomaga zapobiegać trądzikowi, zapobiega powstawaniu enzymu tyrozyny, przeciwdziała starzeniu się i zmarszczkom.
Diglicynian azeloilu potasu oferuje wiele takich samych korzyści jak czysty kwas azelainowy (w tym zdolność do poprawy nierównego kolorytu), z tą zal...
# Numer CAS: 5343-92-0
# Numer CAS: 25852-47-5
# Numer CAS: 303-98-0
Silicones
Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone to rodzaj silikonu. KF-6105 to bezbarwna do jasnożółtej, przezroczysta ciecz, która składa się z Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl dimethicone. Ten emulgujący rozgałęziony silikon zawiera emulsje W/Si lub O lub Si+O, nie zawiera PEG i ma dobrą kompatybilność z silikonami, olejami organicznymi i estrami. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i aplikacji do makijażu. KF-6105 jest gotowy do użycia, zapakowany w 16kg puszkę.
Lauryl Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer to polimer Lauryl Dimethicone usieciowany diallilopoligliceryną-3.
# Numer CAS: 14858-73-2
Węglan dietyloheksylu to syntetyczny ester podobny do oleju, który działa jako środek kondycjonujący skórę i zmiękczający. Stosowany również w formułach przeciwsłonecznych, aby pomóc utrzymać rozproszenie składników aktywnych w formule.
Alkany kokosowe to składnik pochodzący z redukcji i uwodornienia kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego. W produktach kosmetycznych alkany kokosowe działają jako rozpuszczalnik i zmiękczający skórę środek zmiękczający skórę.
Alkany to węglowodory nasycone (powszechne przykłady węglowodorów w kosmetykach to olej mineralny i parafina).
Dostawcy tego składnika opisują go jako klarowny, oleisty, płynny emolient o lekkim wysuszeniu na skórze, podobnym do lekkiego rozpuszczalnika izodedekanu.
Często stosuje się go w połączeniu z ...
Olejek pongamia jest silnym naturalnym przeciwutleniaczem, hamującym regulację białek stresowych, gdy skóra jest poddawana stresowi środowiskowemu.
Olej otrzymywany z nasion drzewa Millettia pinnata, rośliny pochodzącej z Azji Południowej i Południowo-Wschodniej. Jest to bezzapachowy olej roślinny i jak wszystkie bezzapachowe oleje roślinne, ma właściwości przeciwutleniające i zmiękczające.
Działa jako składnik tarczy chroniący białka macierzy skóry przed uszkodzeniami UV i wszelkimi agresjami zewnętrznymi.
Olejek Karanja p...
CICA EXOSOME™ to składnik cica nowej generacji. Działanie przeciwzapalne, produkcja kolagenu i odnowa komórek przewyższające działanie zwykłego ekstraktu z Centella asiatica. CICA EXOSOME™ zapewnia nawilżenie skóry, blask skóry i elastyczność skóry. Eksosomy roślinne składają się z tej samej dwuwarstwy fosfolipidowej co komórki skóry, dzięki czemu doskonale penetrują skórę. Eksosomy to maleńkie pęcherzyki lipidowe uwalniane przez komórki. Otaczają kwasy nukleinowe, białka i inne składniki. Wiadomo, że komórki roślinne uwalniają również drobn...








