acetyl tetrapeptide-5

Nazwa składnika:
acetyl tetrapeptide-5
Bezpieczeństwa:
Bezpiecznie
Numer CAS:
#820959-17-9
Główne funkcje:
Poziom bezpieczeństwa EWG:
01
Aktywne komponenty:
Peptides (Peptydy)Opis
Czteroaminokwasowy peptyd, który rzekomo poprawia opuchnięte worki pod oczami dzięki działaniu przeciwobrzękowemu i przeciwglikacyjnemu.
Syntetyczny peptyd, który po nałożeniu na skórę działa uspokajająco, wygładzająco, nawilżająco i ujędrniająco. Uważa się, że jego właściwości uspokajające zmniejszają opuchliznę pod oczami spowodowaną gromadzeniem się płynów, na przykład w wyniku alergii (co nie jest tym samym, co worki pod oczami, które powstają z wysuwających się poduszek tłuszczowych pod skórą). Uważa się również, że ten peptyd przerywa proces w skórze zwanej glikacją, która może powodować osłabienie elementów podporowych skóry, ustępując miejsca zmarszczkom i utracie jędrności. Wydaje się, że acetylo tetrapeptyd-5 wkracza i pomaga skórze zachować gładką sprężystość, co skutkuje bardziej młodzieńczym wyglądem.
Istotnym powodem opuchniętych oczu jest gromadzenie się wody, znane jako obrzęk powiek. Płyn może gromadzić się z kilku powodów, z których dwoma głównymi są słabe krążenie limfatyczne i zwiększona przepuszczalność naczyń włosowatych.
Acetyl Tetrapeptide-5, znany również pod nazwą handlową Eyeseryl, to fantastyczny, super skuteczny tetrapeptyd pochodzenia naturalnego, który pomaga redukować opuchnięte worki pod oczami i cienie pod oczami oraz zapobiega ich ponownemu pojawianiu się.
Testy Scientific In Vivo Lab wykazały, że widoczność worków pod oczami zmniejszyła się u 70% ochotników w ciągu zaledwie 28 dni, przy czym większość zauważyła znaczną redukcję w ciągu zaledwie 14 dni. Ponadto cienie pod oczami znacznie się zmniejszyły, a wygląd elastyczności skóry wokół oczu wzrósł o 30% w ciągu 30 dni.
Chociaż ten składnik najczęściej znajduje się w kremach pod oczy, można go również znaleźć w szamponach, odżywkach, serum do puszenia włosów, balsamach, kremach, produktach do ust, środkach czyszczących, balsamach po opalaniu, mydłach i balsamach do ciała.
Niektóre humektanty mogą działać drażniąco w bardzo wysokich stężeniach, ale acetylo tetrapeptyd-5 jest ogólnie uważany za nieszkodliwy dla organizmu i środowiska przez kosmetyczną bazę danych.
Ostatnie produkty z tym składnikiem
Ceramidy
Lukrecja
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Mushrooms
UV filter
PDRN (polinukleotydy)
Witamina C
Kofeina
Green tea (Zielona herbata)
Polifenole
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Propolis / Miód
Peptides (Peptydy)
Mikroigły
Oleje
Retinol (Witamina A)
Witamina C
Alergen
Probiotyki/Fermenty
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Skwalan
Witamina E
UV filter
Oleje
Lukrecja
Retinol (Witamina A)
Witamina C
Panthenol (Vitamin B5)
Collagen
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
Witamina E
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Panthenol (Vitamin B5)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Azulen
Silicones
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Azelaic Acid (Kwas azelainowy)
Witamina C
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Skwalan
Witamina E
Oleje
Kofeina
PDRN (polinukleotydy)
Alergen
Collagen
Retinol (Witamina A)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Witamina E
Witamina E
PDRN (polinukleotydy)
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Bakuchiol
Skwalan
Algi
Silicones
Oleje
PDRN (polinukleotydy)
Retinol (Witamina A)
Ceramidy
Lukrecja
Probiotyki/Fermenty
Witamina C
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Collagen
Witamina E
Oleje
Silicones
Retinol (Witamina A)
Collagen
Panthenol (Vitamin B5)
Probiotyki/Fermenty
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Skwalan
Mikroigły
PDRN (polinukleotydy)
Panthenol (Vitamin B5)
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Witamina E
Oleje
Kofeina
PDRN (polinukleotydy)
Lukrecja
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Retinol (Witamina A)
Collagen
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
Skwalan
Witamina E
UV filter
Oleje
Silicones
PDRN (polinukleotydy)
Ceramidy
Panthenol (Vitamin B5)
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Skwalan
Witamina E
Kofeina
Lukrecja
Witamina C
Collagen
Resveratrol
Polifenole
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
Niacinamid
UV filter
Algi
Oleje
Silicones
Retinol (Witamina A)
Ceramidy
Probiotyki/Fermenty
Collagen
Polifenole
Resveratrol
AHA (Kwasy AHA)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Peptides (Peptydy)
Oleje
Kofeina
Coenzyme Q10
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Peptides (Peptydy)
UV filter
Algi
Witamina E
Silicones
Oleje
Ceramidy
Resveratrol
Panthenol (Vitamin B5)
Polifenole
Collagen
Peptides (Peptydy)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Skwalan
Azulen















