AXIS-Y TXA 3% Intensive Radiance Serum
Nazwa:
AXIS-Y TXA 3% Intensive Radiance Serum
Marki:
Axis Y 🇰🇷Kategorie:
Serum do twarzySkładniki Aktywne:
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Oleje
Lukrecja
Niacinamid
Retinol (Witamina A)
Peptides (Peptydy)
Wąkrotka azjatycka
Witamina C
Collagen
Koncentracja Aktywnych Składników:
tranexamic acid: 3%niacinamide: 10%
Opis:
Ciemne plamy i matowość nie mają szans, gdy masz pod ręką silnie rozjaśniające serum! Intensywnie rozświetlające serum TXA 3% Intensive Radiance Serum zawiera składniki rozjaśniające: kwas traneksamowy, niacynamid i alfa-arbutynę, które przywracają skórze blask. Jest wzbogacone cynkiem PCA dla delikatnej pielęgnacji tekstury skóry, a także peptydami poprawiającymi jej elastyczność. Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Skład:
Water, Niacinamide, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Triethylhexanoin, Propanediol, Tranexamic Acid, Methylpropanediol, Tripropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, C12-14 Alketh-12, Trehalose, Sorbitan Stearate, Butylene Glycol, Sodium Citrate, Allantoin, Panthenol, Agar, Gellan Gum, Ethylhexylglycerin, 2,3-Butanediol, Dipotassium Glycyrrhizate, Cellulose Gum, Leuconostoc Extracellular Vesicles, Citric Acid, Sodium Phytate, Zinc PCA, Salvia Hispanica Seed Extract, Centella Asiatica Extract, Houttuynia Cordata Extract, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Collagen Extract, Beta-Carotene, Coptis Chinensis Root Extract, Glutathione, Alpha-Arbutin, Acetyl Hexapeptide-8, Ascorbic Acid Polypeptide, Nonapeptide-1, Acetyl Octapeptide-3, Acetyl Tetrapeptide-2, Acetyl Tetrapeptide-3, Acetyl Tetrapeptide-5, Acetyl Tetrapeptide-9, Carnosine, Copper Tripeptide-1, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Pentapeptide-4
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 1197-18-8
Kwas traneksamowy TXA jest syntetyczną cząsteczką o strukturze podobnej do lizyny, naturalnie występującego aminokwasu. Lizyna odgrywa istotną rolę w promowaniu wzrostu kolagenu, który nadaje skórze wytrzymałość i elastyczność. Kwas traneksamowy jest ekscytującym składnikiem stosowanym miejscowo w celu zmniejszenia wyglądu kilku rodzajów przebarwień skóry. Badania wykazały, że skuteczność tego składnika rywalizuje ze złotym standardem - hydrochinonem, a nawet jest odpowiedni dla osób z melasmą. Kwas traneksamowy pomaga skórze zachować młody ...
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 99-20-7
# Numer CAS: 1338-41-6
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 68-04-2
# Numer CAS: 97-59-6
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 513-85-9; 5341-95-7; 24347-58-8
2,3-butanodiol jest substancją syntetyczną lub pochodzenia roślinnego, która może odgrywać wiele ról w kosmetykach. Jego właściwości utrzymujące wilgoć pomagają nawilżać skórę, a właściwości rozpuszczalnika, dyspergujące i stabilizujące pomagają zapewnić skuteczność składników produktu. Uważany jest za alternatywę dla glikolu butylenowego.
Składnik ten można również uzyskać poprzez fermentację. Udowodniono, że jego właściwości dyspergujące pomagają składnikom takim jak witamina C i ceramidy zbijać się w emulsję. Dzięki temu pozostaną o...
# Numer CAS: 68797-35-3
SOLODKA HLADKA - lukrecja, wieloletnia roślina zielna z rodziny motylkowatych. Postać soli jednego z głównych przeciwzapalnych składników lukrecji, glicyryzynianu monoamonowego. Jest to żółtawy proszek o przyjemnym słodkim zapachu. Surowcem leczniczym są oczyszczone z kory korzenie i podziemne pędy. Surowiec zawiera glikozydy (likwirytozyd, glicyryzyna), flawonoidy (likwirytyna, izolikwertyna), sacharozę i glukozę, białka, skrobię, asparaginę, gumę, sole mineralne, substancje pektynowe, saponiny, fitohormony. Ekstrakt z korzenia S.g. działa ...
# Numer CAS: 9004-32-4
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 14306-25-3
# Numer CAS: 134490-48-4
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 8001-21-6
# Numer CAS: 58-95-7
HYDROLIZOWANY KOLAGEN jest produktem hydrolizy kolagenu uzyskanym ze skóry, chrząstek, ścięgien, tkanki łącznej i kostnej bydła. Mieszanina aminokwasów i krótkołańcuchowych peptydów. Wpływa pozytywnie na stan funkcjonalny skóry, sprzyja nawilżeniu, regeneracji i wyrównaniu strat aminokwasów w skórze, działa liftingująco. Wchodzi w skład produktów do pielęgnacji skóry twarzy, produktów do pielęgnacji włosów itp. Obecność grupy peptydów powoduje wysoką aktywność biologiczną. Stosowany jest jako substancja filmotwórcza, zatrzymująca wodę w skór...
Karoten - inaczej beta-karoten - ciemne rubinowe kryształy, dobrze rozpuszczalne w chloroformie, dwusiarczku węgla, benzenie, gorzej - w eterze, tłuszczach, olejach. Pod wpływem tlenu lub ogrzewania w obecności powietrza stopniowo utlenia się i odbarwia.
Główny karotenoid roślin zielonych i brązowych wodorostów morskich. W organizmie człowieka i zwierząt następuje oksydacyjne rozszczepienie cząsteczki b-karotenu na dwie symetryczne połówki, w wyniku czego powstają 2 cząsteczki retinolu (witaminy A). Wykazano, że b-karoten poprawia fun...
Witamina C
Peptides (Peptydy)
Polipeptyd kwasu askorbinowego to kompleks peptydów witaminy C, znany również pod nazwą handlową Vitazyme® C. W porównaniu z syntetyczną witaminą C (kwasem L-askorbinowym), która jest niestabilna w preparatach, wykazuje dobrą stabilność w roztworach wodnych i innych układach wodnych. Jest to sypki proszek o barwie białej do kremowej o lekkim owocowym zapachu, którego zawartość kwasu L-askorbinowego wynosi 18 – 23% masowych.
W naturze witamina C jest szeroko rozpowszechniona w królestwie roślin i zwierząt. Pomarańcze, jagody, wiśnie i ś...
Nonapeptide-1 to syntetyczny nonapeptyd pochodzący z argininy, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, proliny, tryptofanu i waliny.
Nonapeptide-1 oligopeptyd o wysokim powinowactwie do MC1-R. Jest biomimetycznym antagonistą peptydowym specyficznym dla a-MSH (Alpha Melanocyte Stimulating Hormone). Jako antagonista konkuruje z naturalnym ligandem (a-MSH) o jego specyficzny receptor (MC1-R), zapobiegając dalszej aktywacji tyrozynazy, a tym samym blokując syntezę melaniny. Hamowanie tyrozynazy ogranicza powstawanie niepożądanych przebarwień, po...
# Numer CAS: 820959-17-9
Czteroaminokwasowy peptyd, który rzekomo poprawia opuchnięte worki pod oczami dzięki działaniu przeciwobrzękowemu i przeciwglikacyjnemu.
Syntetyczny peptyd, który po nałożeniu na skórę działa uspokajająco, wygładzająco, nawilżająco i ujędrniająco. Uważa się, że jego właściwości uspokajające zmniejszają opuchliznę pod oczami spowodowaną gromadzeniem się płynów, na przykład w wyniku alergii (co nie jest tym samym, co worki pod oczami, które powstają z wysuwających się poduszek tłuszczowych pod skórą). Uważa się również, że ten peptyd prz...
# Numer CAS: 928006-50-2
Acetyl Tetrapeptide-9 to syntetyczny peptyd, który naśladuje funkcję matrykiny Lumican regulującą aktywność fibroblastów. Składnik pobudza naturalne mechanizmy regeneracyjne skóry, dzięki czemu nie tylko wygląda ona młodo, ale i czuje się młodo. Sekwencja peptydów to Ac-Gln-Asp-Val-His-OH.
Proteoglikany – małe kompleksy białkowo-cukrowe – mają kluczowe znaczenie dla efektywnej organizacji włókien kolagenowych, a tym samym macierzy pozakomórkowej. Lumican jest jednym z tych proteoglikanów, które wiążą się z kolagenem, łącząc jego cząste...
# Numer CAS: 49557-75-7











