Mr.Scrubber Face ID. Niacinamide Cleansing Face Gel
Nazwa:
Mr.Scrubber Face ID. Niacinamide Cleansing Face Gel
Marki:
Mr.Scrubber 🇺🇦Kategorie:
Balsamy do demakijażuSkładniki Aktywne:
Niacinamid
Wąkrotka azjatycka
AHA (Kwasy AHA)
Opis:
Żel do mycia z niacynamidem dokładnie oczyszcza, wyrównuje koloryt i fakturę twarzy, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, łagodzi, likwiduje zaczerwienienia, suchość, uczucie dyskomfortu. Przyspiesza wymianę międzykomórkową, aktywuje syntezę kolagenu, wygładza zmarszczki.
Jak to działa:
• hydrolat lawendowy delikatnie działa na skórę, łagodzi, likwiduje podrażnienia i łuszczenie, przywraca równowagę wodną, napina i uelastycznia twarz, poprawia koloryt skóry;
• niacynamid chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV, likwiduje skutki stresu. Ma wyraźne działanie przeciwzapalne, likwiduje podrażnienia i zaczerwienienia, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zmniejsza objawy trądziku różowatego i kuperozy;
• ekstrakt z centelli neutralizuje działanie wolnych rodników, odmładza i napina skórę, pobudza wydzielanie kolagenu, nasyca komórki niezbędnymi aminokwasami, likwiduje zaczerwienienia, swędzenie, łuszczenie się. Sprawia, że skóra staje się gładka i miękka;
• ekstrakt z guarany wzmacnia i uelastycznia skórę, nasyca skórę właściwą tlenem, likwiduje obrzęki, przyspiesza wymianę międzykomórkową i poprawia odżywienie tkanek, sprzyja ich szybkiej odnowie i odmłodzeniu.
Skład:
Aqua, Lavandula Angustifolia Flower Water, Niacinamide, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Centella asiatica Extract, Water, Butylene Glycol, Aqua, Propylene Glycol, Guarana Extract, Sodium Chloride, Fragrance, Glicerin, methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Сitric acid, Colorant.
Podobne składem (alternatywy)
Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 61789-40-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 26172-55-4
# Numer CAS: 2682-20-4
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 57-55-6
# Numer CAS: 7647-14-5
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 91722-69-9 / 8022-15-9 / 93455-96-0 / 93455-97-1 / 92623-76-2 / 84776-65-8 / 8000-28-0 / 90063-37-9
Woda z kwiatów lawendy jest szczególnie korzystna do pielęgnacji niemowląt (spróbuj dodać kilka łyżek do wody do kąpieli) i oczyszczania trądziku, tłustej skóry, skaleczeń i otarć. Jest również stosowany w celu łagodzenia stresu i podrażnień związanych z ciążą, a także łagodzi wysypki i oparzenia słoneczne.






