Transparent Lab Melanoil DHA Self tanner body oil
Nazwa:
Transparent Lab Melanoil DHA Self tanner body oil
Marki:
Transparent Lab 🇪🇸Kategorie:
SamoopalaczSkładniki Aktywne:
Skwalan
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Oleje
Koncentracja Aktywnych Składników:
dihydroxyacetone: 3.2%
Opis:
Wznieś swoją rutynę pielęgnacji ciała na wyższy poziom dzięki Melanoil DHA — szybko wchłaniającemu się olejkowi do ciała, który głęboko nawilża i odżywia skórę, wygładza ją i podkreśla jej naturalny blask, zapewniając jednocześnie stopniową, równomierną opaleniznę bez konieczności ekspozycji na słońce.
Jego formuła łączy 5% nawilżający kompleks olejowy ze skwalanem oraz mieszanką olejów bogatych w antyoksydanty i witaminy, co pomaga wzmocnić funkcję barierową skóry i zmniejszyć transepidermalną utratę wody (TEWL), utrzymując skórę nawilżoną, miękką i chronioną przed czynnikami zewnętrznymi.
Dodatkowo produkt zawiera 3,2% DHA — składnik samoopalający, który reaguje z aminokwasami na powierzchni skóry, tworząc pigmenty imitujące naturalną opaleniznę, co pozwala uzyskać jednolite, promienne wykończenie bez smug.
Opalenizna zaczyna się rozwijać w ciągu 2–6 godzin, a optymalną intensywność osiąga po 24 godzinach, stopniowo zanikając wraz z naturalną odnową naskórka. Lekka konsystencja pozwala na szybkie wchłanianie, pozostawiając skórę rozświetloną, odżywioną i z naturalnym efektem skóry „muśniętej słońcem”.
Skład:
Ethylhexyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-8 Caprylic/Capric Glycerides, Simmondsia Chinensis Seed Oil/Jojoba Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Squalane, Ethyl Macadamiate, Dihydroxyacetone, Rosa Canina Fruit Oil/Rosehip Fruit Oil, Aqua/Water, Aroma/Flavor, Octyldodeceth-25, Oenothera Biennis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil/Grape Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil/Sebacic Acid Copolymer, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesame Seed Oil, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Squalene, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Malic Acid
Podobne składem (alternatywy)
Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 65381-09-1
PEG-8 Caprylic/Capric Glicerides to pochodna glikolu polietylenowego będąca mieszaniną mono-, di- i triglicerydów kwasów kaprylowego i kaprynowego, zawierającą średnio 8 moli tlenku etylenu.
LAS MB jest podstawowym środkiem powierzchniowo czynnym mikroemulsji. Może być stosowany jako niejonowa, rozpuszczalna w wodzie, nietoksyczna i nasycona substancja pomocnicza do kremów, balsamów i chusteczek. Produkt znajduje również zastosowanie jako środek natłuszczający i antystatyczny do szamponów.
# Numer CAS: 85536-61-6
# Numer CAS: 111-01-3
# Numer CAS: 96-26-4
DIHYDROKSYACETON - biały lub żółtawy krystaliczny proszek, składnik samoopalaczy. Jego powinowactwo do skóry i wysoki poziom bezpieczeństwa sprawiają, że jest popularną substancją aktywną do opalania bezsłonecznego. Podczas pracy z produktem należy unikać amin i podwyższonych temperatur, zapewnić pH w zakresie 4-6 oraz unikać kontaktu z a-hydroksykwasami, tlenkami żelaza i cynku. Zalecany wkład: ok. 3-7% w klasycznych produktach samoopalających, ok. 1-2% w kosmetykach do pielęgnacji dziennej, przeznaczonych do tonizowania skóry.
DIHYDR...
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 32128-65-7
Oktyldodeceth-25 to związek chemiczny, eter oktyldodecylowy, o 8 łańcuchach węglowych, β-podstawionych 12 łańcuchach węglowych ze zmiennym PEG (glikol polietylenowy), etoksylowany. Rozgałęziony. Jest to eter glikolu polietylenowego oktylododekanolu, co oznacza, że powstaje z oktylododekanolu w reakcji z tlenkiem etylenu.
Ma postać przezroczystej lub lekko mętnej, lepkiej cieczy. Jego konsystencja może się różnić w zależności od temperatury.
Termin „eth” odnosi się do reakcji etoksylowania tlenkiem etylenu, po której mogą pozostać...
Olej z wiesiołka to suszony olej tłuszczowy otrzymywany z suchych nasion wiesiołka (Oenothera blennis) poprzez tłoczenie na zimno lub ekstrakcję heksanem lub nadkrytycznym CO2- Znany również jako olej z wiesiołka. Rafinowany M.P.V. jest przezroczysty, ma jasnożółty kolor, liczbę kwasową - nieco powyżej 2,5, ma lekki zapach, podobny do zapachu oleju rybnego, o podobnym składzie. Nasiona wiesiołka zawierają do 30% oleju. Sam olej zawiera 97-98% trójglicerydów, do 75% kwasu linolowego, oleinowego (5-10%), u-linolenowego (6-14%), palmitynowego (...
Uwodorniony kopolimer oleju rycynowego/kwasu sebacynowego powstaje w wyniku reakcji chemicznej uwodornionego (półstałego) oleju rycynowego z kwasem sebacynowym, kwasem karboksylowym stosowanym czasami jako regulator pH w produktach do pielęgnacji skóry. Powstały składnik ma długotrwałe właściwości zmiękczające i wygładzające, które korzystnie wpływają na skórę i włosy.
Unikalne właściwości strukturalne tego składnika pozwalają mu wypełnić przestrzenie, w których skóra i włosy są uszkodzone, tworząc odczuwalnie gładszą skórę. Jest to pr...
# Numer CAS: 58-95-7





