H.art Lightening Spray Blond Art
Nazwa:
H.art Lightening Spray Blond Art
Marki:
H.art 🇺🇦Kategorie:
Lakier do włosów
Opis:
Odkryj nieskazitelny blask jasnych pasm dzięki sprayowi H.art Lightening Spray Blond Art. Formuła wzbogacona o subtelne fioletowe mikropigmenty skutecznie neutralizuje niepożądane żółte tony, pomagając utrzymać szlachetny, chłodny odcień blond. Aktywny kompleks keratyny, ekstraktu z laminarii oraz składników głęboko nawilżających odbudowuje strukturę włosów, przywracając im jedwabistą miękkość, naturalny połysk i podatność na układanie. Lekka mgiełka błyskawicznie ułatwia rozczesywanie bez obciążania pasm, zamieniając codzienną pielęgnację w komfortowy rytuał.
Skład:
Aqua (Water), Hydrogen Peroxide, Alcohol Denat, Glycerin, Polysorbate 20, Quaternium-80, Phosphoric Acid, Parfum (Fragrance), Isopropyl Alcohol, Disodium EDTA, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Laminaria Digitata Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Benzoate, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Hexamethylindanopyran, Dimethyl Phenethyl Acetate, Citric Acid, CI 60730.
Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 7722-84-1
Nadtlenek wodoru jest prostym tlenkiem nieorganicznym. Jest szeroko stosowany w gospodarstwach domowych, również do wielu celów. Najczystszą formą nadtlenku wodoru jest stały biały krystaliczny proszek, ale nie można go stosować w tej postaci. Należy go stosować w postaci 3-98% roztworu wodnego. Z chemicznego punktu widzenia jest zarówno utleniaczem, jak i reduktorem.
Nadtlenek wodoru jest stosowany jako środek wybielający ze względu na jego utleniający charakter. Może być również stosowany jako środek antyseptyczny w stężeniu 2,5-3%. ...
# Numer CAS: 64-17-5
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 67-63-0
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 69430-36-0
# Numer CAS: 57-55-6
Probiotyki/Fermenty
# Numer CAS: 532-32-1
# Numer CAS: 54464-57-2 / 54464-59-4 / 68155-66-8 / 68155-67-9
Tetrametyloacetyloktahydronaftaleny są stosowane głównie jako składnik zapachowy w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała. Nadają produktom przyjemny zapach i poprawiają ogólne wrażenia użytkownika. Nie mają bezpośrednich korzyści pielęgnacyjnych dla skóry.
Tetrametyloacetyloktahydronaftaleny (nazwa według Międzynarodowej Nomenklatury Składników Kosmetycznych (INCI)) to syntetyczny zapach ketonowy znany również jako OTNE (skrócona nazwa chemiczna dla oktahydrotetrametyloacetofenonu) i pod innymi nazwami handlowymi, takimi jak: I...
# Numer CAS: 1222-05-5
Galaksolid to syntetyczne piżmo o czystym, słodkim, piżmowym, kwiatowo-drzewnym zapachu stosowanym w perfumach. Jest to jeden ze składników piżmowych, których producenci perfum i wód kolońskich używają do nadawania swoim produktom zapachu piżma. Galaksolid został po raz pierwszy zsyntetyzowany w 1956 r. i stosowany pod koniec lat 60. w niektórych płynach do zmiękczania tkanin i detergentach.
Podejrzewany zaburzacz hormonalny, potencjalny alergen, potencjalny środek drażniący skórę, udowodnione przenikanie przezskórne.
15 listopad...
# Numer CAS: 151-05-3
Dimethyl Benzyl Carbinyl acetate (numer CAS 151-05-3) to składnik stosowany w perfumach.
Dimethyl Benzyl Carbinyl acetate jest stosowany w celu nadania słodyczy i pikantnej nuty z owocowymi, różanymi, lawendowymi i świeżymi akordami. Stosowany w mydłach i kosmetykach.
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...





