Naturium Niacinamide Cleansing Gelée
Nazwa:
Naturium Niacinamide Cleansing Gelée
Marki:
Naturium 🇺🇸Kategorie:
Żel do twarzySkładniki Aktywne:
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
AHA (Kwasy AHA)
Niacinamid
Witamina C
Koncentracja Aktywnych Składników:
niacinamide: 3%
Formuła:
Poziom pH:
5.5 – 6.5
Opis:
Naturium Niacinamide Cleansing Gelée to delikatny żel do mycia twarzy z przeciwutleniaczami, który pomaga uporać się z codziennymi zanieczyszczeniami, a nawet usunąć lekki makijaż. Produkt skutecznie oczyszcza skórę i pory z kurzu, kosmetyków i nadmiaru sebum. Utrzymuje optymalny poziom nawilżenia naskórka, poprawia strukturę i koloryt skóry.
Składniki aktywne żelu:
Niacynamid jest aktywną formą witaminy B3.
Kwas hialuronowy niczym gąbka przyciąga i zatrzymuje duże ilości wilgoci na powierzchni naskórka.
Fosforan askorbylu sodu jest stabilną formą witaminy C. Wzmacnia ściany naczyń włosowatych i zmniejsza ich przepuszczalność, neutralizuje wolne rodniki.
Skład:
Water, Disodium Cocoyl Glutamate, Niacinamide, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Myrciaria Dubia Fruit Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Phenoxyethanol, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Chloride.
Podobne składem (alternatywy)
Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 68608-66-2
# Numer CAS: 68515-73-1
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
Ekstrakt z owoców Myrciaria dubia (camu camu) pochodzi z małej jagody, która, zwłaszcza w pełni dojrzała, ma silne właściwości przeciwutleniające ze względu na poziom witaminy C, związków fenolowych i innych chemikaliów roślinnych.
Camu camu to bardzo soczysta jagoda o ostro kwaśnym smaku, dlatego rzadko jest spożywana w stanie naturalnym (podobnie jak żurawina w stanie naturalnym jest bardzo cierpka, ale staje się smaczna po zmieszaniu z cukrem).
Wraz z wyżej wymienionymi składnikami camu camu jest również źródłem składników min...
Witamina C
# Numer CAS: 66170-10-3
ASCORBIVE SODIUM PHOSPHATE – sól sodowa kwasu askorbinowego, jedna z form witaminy C stabilna w warunkach normalnych i obojętnym pH Biało-żółty proszek rozpuszczalny w wodzie. Działa antyoksydacyjnie i jednocześnie stymulatorem syntezy kolagenu. Dobrze wnika w naskórek, gdzie przekształca się w kwas askorbinowy i blokuje peroksydację lipidów wywołaną promieniowaniem UV. AfSc. stymuluje syntezę kolagenu, reguluje produkcję kolagenu typu I. Różnica w przepuszczalności jest najprawdopodobniej związana ze stopniem lipofilowości. warto zwrócić uw...
# Numer CAS: 122-99-6
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 590-00-1
# Numer CAS: 7647-14-5





