Rhode Pocket bronze Long-wearing warmth
Nazwa:
Rhode Pocket bronze Long-wearing warmth
Marki:
Rhode 🇺🇸Kategorie:
Bronzer do twarzySkładniki Aktywne:
Witamina E
Peptides (Peptydy)
Silicones
Kaolin
UV filter
Oleje
Formuła:
Opis:
Odrobina słońca w Twojej kieszeni. Nasz kompaktowy kremowy bronzer zapewnia nawilżenie i intensywny kolor, który łatwo się buduje, idealnie blenduje i utrzymuje przez cały dzień. Lekka, nielepiąca się i wygładzająca skórę formuła gładko się rozprowadza i wtapia w cerę, dodając jej słonecznego ciepła i subtelnego, trójwymiarowego efektu.
Skład:
Caprylic/Capric Triglyceride, Synthetic Wax, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Silica, Hydrogenated Polydecene, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Magnesium/Potassium/Silicon/Fluoride/Hydroxide/Oxide, Kaolin, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Disteardimonium Hectorite, Dicalcium Phosphate, Sorbitan Sesquioleate, Boron Nitride, Tocopherol, Glycerin, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tripeptide-5, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, VP/Hexadecene Copolymer, Polyhydroxystearic Acid, Aluminum Hydroxide, Triethoxycaprylylsilane, Water/Aqua/Eau, Propylene Carbonate, Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Dimethicone, Stearalkonium Hectorite, Ethylhexylglycerin, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 30 (CI 73360), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090)
Analiza składu
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 7631-86-9
# Numer CAS: 68037-01-4
Magnez/Potas/Krzem/Fluorek/Wodorotlenek/Tlenek jest produktem otrzymywanym w wyniku ogrzewania talku z krzemofluorkiem potasu.
Micromica MK-200K-C to pigment wypełniający (baza) o wielkości cząstek 7-8μm, wytwarzany autorskimi metodami. Charakteryzuje się wysokim stopniem białości, przezroczystości i czystości (niska zawartość metali ciężkich), a także przewiewnością. Zalecane mieszanie Micromica MK-200K-C z podkładem pudrowym, pudrem sypkim, pudrem prasowanym, korektorem, szminką i cieniem do powiek. Daje efekt matujący na skórze i za...
# Numer CAS: 1332-58-7
# Numer CAS: 25852-47-5
Fosforan dwuwapniowy to biały proszek, który można stosować do tworzenia ściernej konsystencji w preparatach do pielęgnacji skóry. W takim przypadku może być problematyczny dla skóry, powodując drobne mikropęknięcia.
W innych, bardziej popularnych zastosowaniach fosforan dwuwapniowy może być formułowany w sposób, który pozwala mu działać jako środek zmętniający w mieszankach kosmetycznych, a także może hamować przenoszenie/rozmazywanie się makijażu — bez efektów ściernych. W takim przypadku nie jest szkodliwy dla skóry.
Fosforan ...
# Numer CAS: 8007-43-0
# Numer CAS: 10043-11-5
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 56-81-5
Oleje
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 26402-22-2
Syntetyczny polimer, który działa jako środek wiążący, wzmacniacz tekstury i środek dyspergujący w kosmetykach. VP/Hexadecene Copolymer jest środkiem poprawiającym dyspersję aktywnych filtrów przeciwsłonecznych. Ten składnik pozwala aktywnym składnikom ochrony przeciwsłonecznej wiązać się ze skórą i wspomagać ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UVB i UVA.
# Numer CAS: 21645-51-2
# Numer CAS: 2943-75-1
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 108-32-7
Silicones
Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone to rodzaj silikonu. KF-6105 to bezbarwna do jasnożółtej, przezroczysta ciecz, która składa się z Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl dimethicone. Ten emulgujący rozgałęziony silikon zawiera emulsje W/Si lub O lub Si+O, nie zawiera PEG i ma dobrą kompatybilność z silikonami, olejami organicznymi i estrami. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i aplikacji do makijażu. KF-6105 jest gotowy do użycia, zapakowany w 16kg puszkę.
# Numer CAS: 9006-65-9
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 13463-67-7
DWUTLENEK TYTANU to biała, proszkowa substancja, biały nieorganiczny pigment. Jest chemicznie obojętny, nierozpuszczalny w wodzie, odporny na działanie większości kwasów nieorganicznych, benzyny i ropy naftowej, słabo rozpuszczalny w roztworach zasad. Posiada właściwości półprzewodnikowe. W produkcji kosmetycznej stosuje się wysokooczyszczony i drobno zdyspergowany dwutlenek tytanu (DT), który charakteryzuje się wysoką siłą krycia, działaniem barwiącym i opalescencyjnym. Jest zdolny do odbijania promieni UV, stanowiąc skuteczny fizyczny filt...
# Numer CAS: 1309-37-1
# Numer CAS: 51274-00-1
# Numer CAS: 2379-74-0
D&C Red 30 to syntetyczny barwnik wytwarzany z ropy naftowej lub smoły węglowej; barwnik ten posiada dopuszczenie FDA do stosowania w środkach farmaceutycznych i kosmetykach.
Chociaż jest to barwnik kosmetyczny, zastosowanie CI 73360 jest dość ograniczone - dodaje się go w celu nadania preparatom czerwonawego lub różowawego odcienia. CI 73360 w kosmetykach jest dość atrakcyjny wizualnie, ponieważ upiększa produkty, zwiększając tym samym ich przydatność do spożycia. Można go znaleźć w produktach takich jak róże, szminki, a czasem ta...
# Numer CAS: 1934-21-0
# Numer CAS: 3844-45-9





