Deeply Normalizing Shampoo
Nazwa:
Deeply Normalizing Shampoo
Marki:
Deeply 🇰🇷Kategorie:
Szampony do włosówSkładniki Aktywne:
Green tea (Zielona herbata)
AHA (Kwasy AHA)
Oleje
Silicones
Poziom pH:
5,0-5,5
Opis:
To szampon normalizujący, który skutecznie oczyszcza przetłuszczającą się skórę głowy z nadmiaru sebum, pozostałości produktów do stylizacji i kurzu. Zawiera ekstrakt z drzewa herbacianego, który działa seboregulująco, antyseptycznie i kojąco. Szampon do włosów przetłuszczających się działa delikatnie, a nie agresywnie, ponieważ zawiera substancje kondycjonujące, które bezpośrednio nawilżają cebulki i pasma. Pomoże uporać się z nadmiernym przetłuszczaniem się skóry głowy i nadaje się również do włosów normalnych. W zależności od stopnia zanieczyszczenia, należy kupić szampon normalizujący i stosować go 2-5 razy w tygodniu. Do suchej skóry głowy lepiej wybrać szampon bez siarczanów.
Skład:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidоpropyl Betaine, Cocamide DEA, Glycerin, Sodium Сhloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycol Distearate, Laureth-4, Polyquaternium-44, Trimethylsilylamodimethicone, C11-15 Pareth-5, C11-15 Pareth-9, Camellia Sinensis (Green Tea) Extract, Citrus Paradisi (Grapefruit) Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Gluten, Parfum, Citrus Paradisi (Grapefruit) Essential Oil, Citric Acid, Methylclorisothiazolinone, Methylisothiazolinone.
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
Całkiem bezpiecznie
Bezpiecznie
Dopuszczalny
Średnie bezpiecznie
Jest zastrzeżenie
C11-15 Pareth-9 jest eterem glikolu polietylenowego będącym mieszaniną syntetycznych alkoholi tłuszczowych C11-15 zawierających średnio 9 moli tlenku etylenu.
C11-15 Pareth-9 jako emulgator stosuje się w celu zmniejszenia napięcia powierzchniowego, a tym samym zapobiegania rozdzielaniu się produktu na składniki olejowe i wodne. Stosowany jest w odżywkach do włosów, szamponach, środkach do pielęgnacji włosów, preparatach do koloryzacji włosów, farbach i farbach do włosów, prostownicach do włosów, trwałych falach, tonikach i rozjaśniacza...
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 68603-42-9
# Numer CAS: 61789-40-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 627-83-8
# Numer CAS: 70084-87-6
# Numer CAS: 2682-20-4
# Numer CAS: 68603-42-9
# Numer CAS: 7647-14-5
# Numer CAS: 68585-34-2
# Numer CAS: 7732-18-5
Green tea (Zielona herbata)
# Numer CAS: 84650-60-2
# Numer CAS: 90082-87-4
Trimetylosililolamodimetikon to płyn silikonowy o rozgałęzionych łańcuchach, który często znajduje się w szamponach i odżywkach ze względu na jego zdolność przyczepiania się do włosów i tworzenia cienkiej warstwy, co pozwala na łatwiejsze rozczesywanie mokrych lub suchych włosów i jedwabiste uczucie (badanie przeprowadzone na University of Pensylwania). Według The Personal Formulator chroni również zniszczone włosy i leczy je, nasycając pasma wilgocią i jest stosowany w patencie szamponu ze względu na jego właściwości nabłyszczające. Może mi...



