Eucerin Eucerin ANti-Pigment Night Cream
Nazwa:
Eucerin Eucerin ANti-Pigment Night Cream
Marki:
Eucerin 🇩🇪Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Oleje
Skwalan
Lukrecja
Witamina E
Panthenol (Vitamin B5)
Algi
Opis:
Melanina to naturalny pigment nadający kolor skórze. Ekspozycja na światło słoneczne, wpływy hormonalne i starzenie się mogą powodować wzrost produkcji melaniny i powodować przebarwienia. Przebarwienia objawiają się ciemnymi plamami i plamami starczymi (znanymi również jako plamy słoneczne), które powodują nierówny wygląd skóry. Eucerin Anti-Pigment Night Cream zawiera tiamidol, skuteczny i opatentowany składnik, który działa na pierwotną przyczynę przebarwień poprzez zmniejszenie produkcji melaniny. Udowodniono klinicznie i dermatologicznie, że redukuje ciemne plamy i zapobiega ich ponownemu pojawianiu się. Pierwsze rezultaty są widoczne już po dwóch tygodniach i stale się poprawiają przy regularnym stosowaniu. Krem na noc zawiera także dekspantenol – substancję czynną, która wspomaga regenerację skóry w ciągu nocy. Skóra wydaje się równa i promienna.
Skład:
Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Alcohol Denat, Cetearyl Isononanoate, Squalane, Panthenol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Butyrospermum Parkii Butter, Methylpropanediol, Lauroyl Lysine, Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopherol, Glucosylrutin, Carbomer, Chondrus Crispus Extract, Sodium Hydroxide, Isoquercitrin, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum
Podobne składem (alternatywy)







Analiza składu
# Numer CAS: 64-17-5
Oleje
# Numer CAS: 194043-92-0
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 93938-97-1
# Numer CAS: 142-91-6
Palmitynian izopropylu jest estrem alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego. Bezbarwna, przezroczysta, bezwonna ciecz. Ma działanie zmiękczające, jest stosowany jako składnik tłuszczowy i uplastyczniający w kremach, balsamach, pomadkach. Jako element szamponów nadaje włosom połysk.
Ma silne właściwości nawilżające, przeciwzapalne i odżywcze.
Po nałożeniu na skórę palmitynian izopropylu przyczynia się do zniknięcia wielu drobnych zmarszczek, zapewniając jej niezawodną ochronę przed agresywnymi wpływami środowiska. Palmitynian...
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 122-99-6
# Numer CAS: 1310-73-2
Wodorotlenek sodu NaOH (Sodium Hydroxide) to silna zasada, znana również jako ług sodowy lub soda kaustyczna. Jest to biała, stała substancja stosowana w kosmetyce głównie jako regulator pH lub denaturant. W wysokich stężeniach jest silnie żrąca: może powodować oparzenia chemiczne, podrażnienia skóry, a w kontakcie z oczami — poważne uszkodzenia. Jest także niebezpieczna przy wdychaniu pyłu lub aerozoli.
W formulacjach kosmetycznych stosuje się ją w bardzo małych, kontrolowanych ilościach, gdzie nie stanowi zagrożenia i pełni jedynie f...
# Numer CAS: 111-01-3
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 1428450-95-6
Tiamidol jest składnikiem opatentowanym przez firmę Eucerin. Ten wysoce skuteczny składnik aktywny, opracowywany przez dziesięć lat, został klinicznie i dermatologicznie udowodniony, że redukuje ciemne plamy i zapobiega ich ponownemu pojawianiu się.
# Numer CAS: 130603-71-3
Glukozylorutyna (α-glukozyrutyna lub AGR) jest zmiataczem rodników o silnym działaniu antyoksydacyjnym i wysokiej biodostępności przez skórę. Jest flawonoidem stosowanym w preparatach dermatologicznych i produktach kosmetycznych.
Energia promieniowania UV, zwłaszcza długofalowego promieni UVA, inicjuje powstawanie w skórze wysoce reaktywnych wolnych rodników (utleniaczy), głównie tlenu singletowego. Te wolne rodniki powodują peroksydację lipidów i zmiany w DNA. Zmiatacze rodników (przeciwutleniacze) łączą się z wolnymi rodnikami, neutr...
# Numer CAS: 482-35-9
Izokwercytryna jest substancją stosowaną w preparatach kosmetycznych. Substancja działa antyoksydacyjnie (hamuje reakcje wywoływane przez tlen, przez co zapobiega utlenianiu i jełczeniu składników).
Izokwercetyna jest silnym przeciwutleniaczem i środkiem kondycjonującym skórę, występującym w jabłkach, owocach i warzywach.






