Round Lab 1025 Dokdo Toner
Nazwa:
Round Lab 1025 Dokdo Toner
Marki:
Round Lab 🇰🇷Kategorie:
Tonik do twarzySkładniki Aktywne:
Probiotyki/Fermenty
Algi
Panthenol (Vitamin B5)
Opis:
Tonik złuszczający z wodą morską Round Lab 1025 Dokdo Toner przywraca równowagę kwasowo-zasadową skóry, utrzymuje optymalny poziom nawilżenia skóry i reguluje pracę gruczołów łojowych. Tonik doskonale usuwa martwe komórki naskórka, nadmiar sebum i pomaga oczyścić pory. Dopełnia proces oczyszczania i przygotowuje skórę do aplikacji kosmetyków pielęgnacyjnych.
Skład:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum Ferment Extract, Seawater, 1,2-Hexanediol, Protease, Betaine, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Xanthan Gum, Disodium EDTA
Podobne składem (alternatywy)






Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 97-59-6
# Numer CAS: 107-43-7
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 5343-92-0
Pozyskiwany z rośliny trzciny cukrowej. Kwas glikolowy również pochodzi z trzciny cukrowej, jednak ekstrakt z trzciny cukrowej nie ma takich samych właściwości złuszczających jak kwas glikolowy. Nie ma badań wykazujących, że ekstrakt z trzciny cukrowej ma jakikolwiek korzystny wpływ na skórę.
Ferment Saccharomyces officinarum otrzymywany jest poprzez fermentację Saccharum officinarum, czyli trzciny cukrowej. Sok z trzciny cukrowej to orzeźwiający napój bogaty w węglowodany, witaminy i aminokwasy. Drożdże Saccharomyces officinarum ferme...



