La Roche-Posay Anthelios UV Sport Invisible Refreshing Mist
Nazwa:
La Roche-Posay Anthelios UV Sport Invisible Refreshing Mist
Marki:
La Roche-Posay 🇫🇷Kategorie:
Spray z filtrem przeciwsłonecznymFormuła:
Opis:
Nowa, odświeżająca, niewidoczna mgiełka La Roche Posay Anthelios UV Sport Invisible Refreshing Mist SPF50+ to ultraodświeżająca ochrona przed promieniowaniem UV, stworzona z myślą o wytrzymałości nawet podczas aktywności o wysokiej intensywności.
Formuła z antyoksydacyjną witaminą E + gliceryną + wodą termalną LRP działa nawilżająco na skórę i pomaga chronić barierę naskórkową.
Jest odporna na wodę, piasek i pot, nie brudzi ubrań i pozostawia na skórze niewidoczne wykończenie typu „dry-touch” (suchy dotyk).
Zapewnia uczucie chłodu i czystości natychmiast po aplikacji.
Hipoalergiczna, przebadana dermatologicznie na skórze wrażliwej.
Skład:
AQUA / WATER / EAU, ALCOHOL DENAT., DIISOPROPYL SEBACATE, DICAPRYLYL CARBONATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ISOPROPYL MYRISTATE, GLYCERIN, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, SILICA, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, COPERNICIA CERIFERA CERA / CARNAUBA WAX / CIRE DE CARNAUBA, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CHLORPHENESIN, CI 77491 / IRON OXIDES, CI 77492 / IRON OXIDES, CI 77499 / IRON OXIDES, CITRIC ACID, GLYCERYL STEARATE, HYDROXYACETOPHENONE, MYRISTIC ACID, NIACINAMIDE, PALMITIC ACID, PEG-100 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, PERLITE, SILICA SILYLATE, SODIUM HYALURONATE, STEARIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, XANTHAN GUM.
Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 64-17-5
# Numer CAS: 84776-64-1
# Numer CAS: 187393-00-6
# Numer CAS: 88122-99-0
# Numer CAS: 70356-09-1
# Numer CAS: 110-27-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 13463-67-7
DWUTLENEK TYTANU to biała, proszkowa substancja, biały nieorganiczny pigment. Jest chemicznie obojętny, nierozpuszczalny w wodzie, odporny na działanie większości kwasów nieorganicznych, benzyny i ropy naftowej, słabo rozpuszczalny w roztworach zasad. Posiada właściwości półprzewodnikowe. W produkcji kosmetycznej stosuje się wysokooczyszczony i drobno zdyspergowany dwutlenek tytanu (DT), który charakteryzuje się wysoką siłą krycia, działaniem barwiącym i opalescencyjnym. Jest zdolny do odbijania promieni UV, stanowiąc skuteczny fizyczny filt...
# Numer CAS: 7631-86-9
# Numer CAS: 160715-21-0
# Numer CAS: 302776-68-7
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 104-29-0
# Numer CAS: 1309-37-1
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 99-93-4
# Numer CAS: 544-63-8
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 57-10-3
# Numer CAS: 91052-22-9
# Numer CAS: 5343-92-0
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 57-11-4
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 102-71-6
# Numer CAS: 178949-82-3
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...






