La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatric SPF 50+
Nazwa:
La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatric SPF 50+
Marki:
La Roche-Posay 🇫🇷Kategorie:
Spray z filtrem przeciwsłonecznymFormuła:
Opis:
Niewidoczny spray przeciwsłoneczny ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS INVISIBLE SPRAY SPF50+ / UVA-PF 36 zapewnia wysoką ochronę o szerokim spektrum (UVA, UVB) i pomaga chronić skórę przed uszkodzeniami wywołanymi przez podczerwień oraz zanieczyszczenia środowiska. Przeznaczony dla wrażliwej skóry dzieci. Bardzo odporny na wodę, pot i piasek. Nie powoduje pieczenia oczu.
Skład:
AQUA / WATER / EAU, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, ALCOHOL DENAT., ETHYLHEXYL TRIAZONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ISOPROPYL PALMITATE, DIISOPROPYL ADIPATE, DICAPRYLYL ETHER, GLYCERIN, PROPANEDIOL, ISOPROPYL MYRISTATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, DIISOPROPYL SEBACATE, C12-22 ALKYL ACRYLATE/HYDROXYETHYLACRYLATE COPOLYMER, TOCOPHEROL, METHOXYPROPYLAMINO CYCLOHEXENYLIDENE ETHOXYETHYLCYANOACETATE, PENTYLENE GLYCOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, ACRYLATES COPOLYMER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, HYDROXYACETOPHENONE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, SODIUM POLYACRYLATE, TRIETHANOLAMINE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE
Analiza składu
Składniki aktywne
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 187393-00-6
# Numer CAS: 64-17-5
# Numer CAS: 88122-99-0
# Numer CAS: 70356-09-1
# Numer CAS: 142-91-6
Palmitynian izopropylu jest estrem alkoholu izopropylowego i kwasu palmitynowego. Bezbarwna, przezroczysta, bezwonna ciecz. Ma działanie zmiękczające, jest stosowany jako składnik tłuszczowy i uplastyczniający w kremach, balsamach, pomadkach. Jako element szamponów nadaje włosom połysk.
Ma silne właściwości nawilżające, przeciwzapalne i odżywcze.
Po nałożeniu na skórę palmitynian izopropylu przyczynia się do zniknięcia wielu drobnych zmarszczek, zapewniając jej niezawodną ochronę przed agresywnymi wpływami środowiska. Palmitynian...
Dietyloheksyl i adypinian diizopropylu działają nawilżająco na powierzchnię skóry, nadając jej miękki i gładki wygląd. Stosowane są również do rozpuszczania innych substancji w kosmetykach i produktach higieny osobistej oraz do zmiękczania związków syntetycznych poprzez zmniejszanie kruchości i pękania.
Adypinian diizopropylu to lepka ciecz, która działa jak środek nawilżający na powierzchni skóry. Według CosmeticsInfo.org nie tylko nadaje skórze ...
# Numer CAS: 629-82-3
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 110-27-0
# Numer CAS: 68411-27-8
Duża cząsteczka składająca się z powtarzających się jednostek strukturalnych (np. polimer). Były filmowiec. Poprawia trwałość (w tym wodoodporność) filtrów przeciwsłonecznych i kosmetyków kolorowych.
# Numer CAS: 58-95-7
UV filter
Mexoryl 400 Dzięki UVMune 400 zakres filtracji słonecznej zwiększa się o 20 nm. Według firmy L’Oréal zaprojektowanie nowej technologii zajęło 10 lat, co również przynosi korzyści dzięki ulepszonemu profilowi środowiskowemu.
Testowany na wszystkich typach skóry i fototypach, La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 jest dostępny jako Invisible Fluid SPF50+ lub Hydrating Cream SPF50+.
# Numer CAS: 5343-92-0
Oleje
# Numer CAS: 194043-92-0
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 302776-68-7
# Numer CAS: 99-93-4
# Numer CAS: 27503-81-7
# Numer CAS: 9003-04-7
# Numer CAS: 102-71-6
# Numer CAS: 178949-82-3




