Some By Mi Beta Panthenol Repair Gel Cleanser
Nazwa:
Some By Mi Beta Panthenol Repair Gel Cleanser
Marki:
Some By Mi 🇰🇷Kategorie:
Balsamy do demakijażuSkładniki Aktywne:
PHA
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Probiotyki/Fermenty
Opis:
Żel do mycia z beta pantenolem i probiotykami Some By Mi Beta Panthenol Repair Gel Cleanser delikatnie usuwa pozostałości makijażu, kurz i inne zanieczyszczenia z powierzchni skóry, nie zakłócając optymalnej równowagi pH. Oczyszczanie to jest idealne dla skóry bardzo suchej, wrażliwej i atopowej, a także dla tych, którzy nie lubią „skrzypiącego” mycia twarzy. Zawiera kwas PHA, wodę morską i kompleks aminokwasów.
Skład:
Water(Aqua), Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Glycerin, Dipropylene Glycol, Coco-Betaine, Lauryl Hydroxysultaine, Panthenol, 1,2-Hexanediol, Glyceryl Stearate, Sodium Chloride, Propylene Glycol Laurate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glycol Distearate, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Water, Polyquaternium-67, Pyrus Communis (Pear) Fruit Extract, Prunus Domestica Fruit Extract, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Disodium EDTA, Hedera Helix (Ivy) Leaf/Stem Extract, Gluconolactone, Sea Water, Propanediol, Sodium Acetate, Arginine, Hydrogenated Lecithin, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Beta-Sitosterol, Lactococcus Ferment Lysate, Bifida Ferment Lysate, Lactobacillus Ferment Lysate, Phytosterols, Tocopherol, Glycine, Serine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Leucine, Alanine, Lysine, Tyrosine, Phenylalanine, Valine, Threonine, Proline, Isoleucine, Histidine, Methionine, Cysteine
Podobne składem (alternatywy)





Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 61789-32-0
# Numer CAS: 61791-19-7
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 61789-40-0
# Numer CAS: 13197-76-7
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 7647-14-5
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 627-83-8
# Numer CAS: 8007-01-0 / 93334-48-6 / 84696-47-9 / 84604-12-6 / 90106-38-0 / 84604-13-7 / 92347-25-6
Ekstrakt ze śliwki pozyskiwany jest z owoców rośliny Prunus domestica. Jest powszechnie znany jako śliwka. Jest szeroko uprawiany w Europie. Drzewo jest powszechnie uprawiane ze względu na smaczne i soczyste śliwki. Ekstrakt ze śliwki otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno owoców, kwiatów i nasion. Ekstrakt z nasion otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno nasion owocu śliwki. Olej z nasion jest również bardzo przydatny ze względu na witaminy E, beta-karoten, witaminę B, kwas oleinowy i linolowy, by wymienić tylko kilka.
Ekstrakt z...
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 70445-33-9
Melon (melon Cucumis) - kultura tykwy z rodziny tykwy. Uprawiana od czasów starożytnych (około 4000 pne). Owoce zawierają dużą ilość kwasu askorbinowego, karotenu, kwasu foliowego i nikotynowego, substancji azotowych i tłuszczowych, węglowodanów, błonnika, soli mineralnych żelaza, potasu, sodu. Fitokoncentraty D.'s stosowane są w kremach nawilżających do każdego rodzaju skóry, maseczkach i produktach do kąpieli. Zapewniają doskonałe działanie witaminizujące, lekko wybielające i smakowe. Ekstrakt z miąższu melona jest bogaty w cukry, witaminy...
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 90-80-2
Gluconolacton (Gluconolactone)
Gluconolacton to poli-hydroksykwas, organiczny kwas karboksylowy z kilkoma grupami hydroksylowymi. Naturalnie występuje w skórze i uczestniczy w pentozofosforanowym szlaku energetycznym komórek, gdzie pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia. Jest także naturalnym antyoksydantem, którego aktywność porównywalna jest z witaminą C i tokoferolem.
Główną zaletą glukonolaktonu jest jego niski potencjał drażniący. „Ukryta” grupa kwasowa sprawia, że kontakt ze skórą nie powoduje pieczen...
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 8002-43-5
# Numer CAS: 52988-19-1
# Numer CAS: 135852-71-2
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 56-40-6
# Numer CAS: 56-45-1
SERYNA to aminokwas stosowany jako składnik nawilżający w emulsjach kosmetycznych. Działanie biologiczne ma charakter immunomodulujący, co poprawia strukturę skóry.
Seryna to drobnocząsteczkowy, nieistotny aminokwas, prekursor glicyny, biorący udział w syntezie kolagenu. Wchodzi także w skład niezbędnych NMF (naturalnych czynników nawilżających), zapobiegających przeznaskórkowej utracie wody.
L-seryna jest integralnym składnikiem poszczególnych fosfolipidów (związków tłuszczowych, np. fosfatydyloseryny), niezbędnych składników bł...
# Numer CAS: 56-86-0
# Numer CAS: 56-84-8
# Numer CAS: 56-41-7
# Numer CAS: 56-87-1
# Numer CAS: 63-91-2
# Numer CAS: 72-18-4
# Numer CAS: 72-19-5
# Numer CAS: 147-85-3
# Numer CAS: 71-00-1






