Dr.Ceuracle Hydra Barrier Sunscreen SPF50
Nazwa:
Dr.Ceuracle Hydra Barrier Sunscreen SPF50
Marki:
Dr. Ceuracle 🇰🇷Kategorie:
Krem przeciwsłonecznySkładniki Aktywne:
Witamina E
Oleje
Silicones
Panthenol (Vitamin B5)
AHA (Kwasy AHA)
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Opis:
Barierowy krem przeciwsłoneczny Dr.Ceuracle Hydra Barrier Sunscreen SPF50 chroni przed promieniowaniem ultrafioletowym, zapobiega oparzeniom słonecznym i plamom pigmentacyjnym oraz spowalnia fotostarzenie. Działa w oparciu o hipoalergiczny fizyczny filtr UV — tlenek cynku, który jest odpowiedni dla skóry wrażliwej oraz dziecięcej. Dodatkowo nawilża i wzmacnia barierę hydrolipidową. Zawiera pantenol, kwas hialuronowy, tokoferol, olej słonecznikowy oraz olej z żmijowca (echium).
Skład:
Water, Zinc Oxide, Propylheptyl Caprylate, Butyloctyl Salicylate, Propanediol, Caprylyl Methicone, Isododecane, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Disteardimonium Hectorite, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polymethylsilsesquioxane, Magnesium Sulfate, Triethoxycaprylylsilane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, 1,2-Hexanediol, Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Glyceryl Caprylate, Caprylyl Glycol, Octyldodecanol, Ethylhexylglycerin, Echium Plantagineum Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Citric Acid.
Analiza składu
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 26402-22-2
# Numer CAS: 27178-27-8
# Numer CAS: 7487-88-9
# Numer CAS: 5333-42-6
# Numer CAS: 81-13-0
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 2943-75-1
# Numer CAS: 1314-13-2
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 25852-47-5
# Numer CAS: 9010-88-2
# Numer CAS: 68554-70-1
# Numer CAS: 17955-88-3
Oleje
Silicones
Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone to rodzaj silikonu. KF-6105 to bezbarwna do jasnożółtej, przezroczysta ciecz, która składa się z Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl dimethicone. Ten emulgujący rozgałęziony silikon zawiera emulsje W/Si lub O lub Si+O, nie zawiera PEG i ma dobrą kompatybilność z silikonami, olejami organicznymi i estrami. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i aplikacji do makijażu. KF-6105 jest gotowy do użycia, zapakowany w 16kg puszkę.
Salicylan butyloctylu to syntetyczny składnik, który działa zmiękczająco na skórę. Może być również stosowany jako rozpuszczalnik w preparatach kosmetycznych do rozpuszczania lub rozkładania innych składników, takich jak gazy lub ciała stałe, w celu utworzenia roztworu. W pielęgnacji włosów stosowany jako środek kondycjonujący.
wielofunkcyjny składnik pomocniczy, który jest szczególnie przydatny w filtrach przeciwsłonecznych. Może rozpuszczać niektóre powszechnie stosowane filtry UV, takie jak oksybenzon lub awobenzon, a także może pom...
KF-6104 to bezbarwna do jasnożółtej, przezroczysta ciecz, która składa się z Poliglicerylu-3 Polidimetylosiloksyetylodimetikonu. Ten emulgujący rozgałęziony silikon zawiera emulsje W/Si, nie zawiera PEG i ma dobrą kompatybilność z silikonami. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i aplikacji do makijażu. KF-6104 jest gotowy do użycia i jest pakowany w 16kg puszkę.






