Biodance Pore Tightening Collagen Cream
Nazwa:
Biodance Pore Tightening Collagen Cream
Marki:
Biodance 🇰🇷Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Niacinamid
Panthenol (Vitamin B5)
Peptides (Peptydy)
Witamina E
Collagen
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Opis:
Zawiera składnik wody mineralnej, który przyspiesza tworzenie się kolagenu w skórze. Zmniejszenie ilości kolagenu prowadzi do powiększenia porów, co wyjaśnia znaczenie kolagenu w skórze.
Połączenie składników (elastyny, kwasu hialuronowego, fibroblastów) tworzy elastyczne włókna skóry, zapobiegając rozluźnianiu się porów.
Skóra wypełniona kolagenem i składnikami wspomagającymi poprawia rozmiar porów i zapewnia promienny wygląd w wyniku gładkiej skóry odzyskanej ze zwiększoną elastycznością.
Kolagen może być wchłaniany przez skórę tylko o masie cząsteczkowej 500Da i niższej. Ten krem jest wzbogacony cząsteczkami kolagenu o masie cząsteczkowej 243Da, aby zwiększyć wchłanianie.
Bezpieczny dla wszystkich rodzajów skóry, nasz krem jest formułowany bez substancji drażniących i wszystkich szkodliwych składników, dzięki czemu jest idealnym środkiem nawilżającym dla wrażliwej skóry.
Skład:
Aqua, Sea Water, Glycerin, Methylpropanediol, Triethylhexanoin, Neopentyl Glycol Diheptanoate, 1,2-Hexanediol, Niacinamide, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Polydecene, Cetearyl Olivate, Simethicone, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Glyceryl Stearate, Sorbitan Olivate, Sodium Acrylate/Sodium Acry loyldimethyl Taurate Copolymer, Polyisobutene, Propanediol, Sodium Polyacrylate, Collagen Extract, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Sorbitan Oleate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Disodium EDTA, Panthenol, Alginic Acid, Silanetriol, Palmitoyl Tripeptide-5, Sodium Hyaluronate, Soluble Elastin, Elastin, Hydrolyzed Elastin, Tocopherol, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Potassium Hyaluronate
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 68037-01-4
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 81-13-0
Kwas hialuronowy ma dwie formy soli: hialuronian sodu i hialuronian potasu. Kwas hialuronowy, hialuronian sodu i hialuronian potasu poprawiają wygląd suchej lub zniszczonej skóry, zmniejszając łuszczenie się i przywracając elastyczność. Kwas hialuronowy stosuje się również do zagęszczania wodnej (wodnej) części kosmetyków i środków higieny osobistej.
HIALURONIANY SODU I POTASU - sole kwasu hialuronowego o właściwościach zbliżonych do kwasu, tj. zdolność do normalizacji gospodarki wodnej komórek skóry. Dobrze tolerowany przez skórę. Sto...
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9003-04-7
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9004-61-9
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 52988-19-1
# Numer CAS: 135852-71-2
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9067-32-7
HYDROLIZOWANY KOLAGEN jest produktem hydrolizy kolagenu uzyskanym ze skóry, chrząstek, ścięgien, tkanki łącznej i kostnej bydła. Mieszanina aminokwasów i krótkołańcuchowych peptydów. Wpływa pozytywnie na stan funkcjonalny skóry, sprzyja nawilżeniu, regeneracji i wyrównaniu strat aminokwasów w skórze, działa liftingująco. Wchodzi w skład produktów do pielęgnacji skóry twarzy, produktów do pielęgnacji włosów itp. Obecność grupy peptydów powoduje wysoką aktywność biologiczną. Stosowany jest jako substancja filmotwórcza, zatrzymująca wodę w skór...






