Mary & May Vegan Cica Tea Tree AHA PHA Toner
Nazwa:
Mary & May Vegan Cica Tea Tree AHA PHA Toner
Marki:
Mary & May 🇰🇷Kategorie:
Tonik do twarzySkładniki Aktywne:
Oleje
Green tea (Zielona herbata)
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
PHA
Wąkrotka azjatycka
AHA (Kwasy AHA)
Opis:
Mary&May Vegan CICA Tea Tree AHA PHA Toner łagodzący tonik do cery problematycznej nawilża, odświeża i zmiękcza, delikatnie złuszcza, zapobiega zatykaniu porów i powstawaniu zaskórników. Narzędzie rozpoczyna procesy odnowy, dzięki czemu zachowuje miękkość, elastyczność i gładkość. Zawiera kwasy AHA i PHA, hydrolat z drzewa herbacianego, kompleks Gesolza™ i A, ekstrakt z Centelli, niacynamid i olejek z mięty pieprzowej.
Skład:
Water, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Water, Glycerin, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Propanediol, Caprylyl Glycol, C12-14 Pareth-12, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Citric Acid, Gluconolactone, Allantoin, Xanthan Gum, Xylitylglucoside, Centella Asiatica Leaf Extract, Anhydroxylitol, Mentha Arvensis Leaf Oil, Xylitol, Glucose, Pinus Densiflora Leaf Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Artemisia Annua Extract.
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 97-59-6
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 90-80-2
Gluconolacton (Gluconolactone)
Gluconolacton to poli-hydroksykwas, organiczny kwas karboksylowy z kilkoma grupami hydroksylowymi. Naturalnie występuje w skórze i uczestniczy w pentozofosforanowym szlaku energetycznym komórek, gdzie pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia. Jest także naturalnym antyoksydantem, którego aktywność porównywalna jest z witaminą C i tokoferolem.
Główną zaletą glukonolaktonu jest jego niski potencjał drażniący. „Ukryta” grupa kwasowa sprawia, że kontakt ze skórą nie powoduje pieczen...
# Numer CAS: 50-99-7
# Numer CAS: 56-81-5
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 87-99-0
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 488-43-7
# Numer CAS: 76823-03-5
Wąkrotka azjatycka
Green tea (Zielona herbata)
Każdy rodzaj skóry może skorzystać z ekstraktu z artemizji. W przypadku cery tłustej i mieszanej ten składnik zrównoważy produkcję sebum, nawilży skórę bez uczucia ciężkości i pomoże leczyć trądzik. Osoby z suchą skórą również polubiłyby artemisię, ponieważ ma właściwości uspokajające i kojące, które mogą pomóc w zaczerwienieniu lub swędzeniu spowodowanym suchymi plamami na skórze. Typy skóry suchej również mają zwykle osłabione bariery skórne, a Artemisia zawiera witaminę A, która pomaga w obrocie komórek skóry, zapewniając wzmocnienie kola...







