Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cream SPF50+ PA++++
Nazwa:
Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cream SPF50+ PA++++
Marki:
Pyunkang Yul 🇰🇷Kategorie:
Krem przeciwsłonecznySkładniki Aktywne:
Witamina E
Niacinamid
Alergen
Oleje
Silicones
Wąkrotka azjatycka
UV filter
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Opis:
Nawilżający krem przeciwsłoneczny dla dzieci Pyunkang Yul Kids & Baby Moisture Sun Cream z wysokim filtrem SPF50+ PA++++ został stworzony na bazie unikalnego ekstraktu z róży jerychońskiej, który tworzy niewidoczną, zatrzymującą wilgoć barierę na skłonnej do przesuszeń i podrażnień skórze malucha. Dzięki lekkiej, płynnej konsystencji produkt szybko i równomiernie się rozprowadza, nie pozostawiając lepkiej warstwy ani efektu białej maski, a zbalansowany kompleks olejów roślinnych, kwasu hialuronowego, ceramidów i ekstraktów łagodzących błyskawicznie koi zaczerwienienia wywołane słońcem czy potem, skutecznie chroniąc i wzmacniając delikatną barierę naskórkową przez cały dzień.
Skład:
Water, Dipropylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Homosalate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Salicylate, Niacinamide, Polyglyceryl-3 Distearate, Cetyl Alcohol, Butyloctyl Salicylate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Glyceryl Stearate, Glyceryl Caprylate, Trehalose, Sorbitan Sesquioleate, Potassium Cetyl Phosphate, Tromethamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Glyceryl Stearate Citrate, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Polyglyceryl-10 Myristate, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Tocopheryl Acetate, Rosa Canina Fruit Oil, Camellia Sinensis Seed Oil, Artemisia Princeps Extract, 1,2-Hexanediol, Hydroxyacetophenone, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Centella Asiatica Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Ethylhexyl Palmitate, Arginine, Anastatica Hierochuntica Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Acetylated Hyaluronate, Madecassoside, Madecassic Acid, Asiaticoside, Asiatic Acid, Disodium EDTA, Limonene, Linalool
Analiza składu
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 36653-82-4
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 139-33-3
UV filter
# Numer CAS: 5466-77-3
ETHYLHEXYLMETOXYCINNAMATE octylmethoxycinnamate, 2-ethylhexyl-rmethoxycinnamate, klarowna, bezbarwna ciecz. Słabo rozpuszczalny w wodzie. Dobrze rozpuszczalny w alkoholach i olejach, izopropanolu. Wysoce skuteczny organiczny filtr ultrafioletowy. Ehylhexyl methoxycinnamate to chemiczny filtr UV, substancja pochłaniająca promieniowanie ultrafioletowe. Metoksycynamonian etyloheksylu ma zdolność pochłaniania światła ultrafioletowego w zakresie długości fal promieniowania UVB. Nałożony na skórę chroni ją przed oparzeniami słonecznymi oraz rozwoj...
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 26402-22-2
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 93938-97-1
# Numer CAS: 5989-27-5
# Numer CAS: 78-70-6
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 160715-21-0
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 8007-43-0
# Numer CAS: 7695-91-2
# Numer CAS: 77-86-1
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 8007-01-0 / 93334-48-6 / 84696-47-9 / 84604-12-6 / 90106-38-0 / 84604-13-7 / 92347-25-6
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 99-93-4
# Numer CAS: 99-20-7
# Numer CAS: 63148-62-9
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 5343-92-0
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 34540-22-2
# Numer CAS: 16830-15-2
# Numer CAS: 2432-87-3
# Numer CAS: 118-60-5
# Numer CAS: 187393-00-6
# Numer CAS: 118-56-9
# Numer CAS: 464-92-6
# Numer CAS: 18449-41-7
Piołun jest stosowany w koreańskich produktach do pielęgnacji skóry, przeznaczonych do łagodzenia wrażliwej skóry, leczenia suchej skóry i trądziku. Zioło, piołun, jest stosowane w Korei od wieków. Jest to zioło o właściwościach leczniczych. Piołun służy jako środek przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczy. Do użytku zewnętrznego piołun wykorzystuje wiele marek europejskich, amerykańskich i azjatyckich, ale największe zainteresowanie tym składnikiem wykazały firmy południowokoreańskie, które w ostatnich latach uczyniły z niego główny składnik pr...
Salicylan butyloctylu to syntetyczny składnik, który działa zmiękczająco na skórę. Może być również stosowany jako rozpuszczalnik w preparatach kosmetycznych do rozpuszczania lub rozkładania innych składników, takich jak gazy lub ciała stałe, w celu utworzenia roztworu. W pielęgnacji włosów stosowany jako środek kondycjonujący.
wielofunkcyjny składnik pomocniczy, który jest szczególnie przydatny w filtrach przeciwsłonecznych. Może rozpuszczać niektóre powszechnie stosowane filtry UV, takie jak oksybenzon lub awobenzon, a także może pom...
Ekstrakt Anastatica Hierochuntica pochodzi z rośliny zwanej Różą Jerycho. Roślina ta występuje na pustyniach Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej.
Ekstrakt Anastatica Hierochuntica ma właściwości przeciwutleniające. Przeciwutleniacze pomagają zwalczać wolne rodniki. Wolne rodniki to cząsteczki, które mogą uszkadzać komórki skóry.







