Transparent Lab Proteo Repair Cream Well-aging, moisturizing & firming face cream
Nazwa:
Transparent Lab Proteo Repair Cream Well-aging, moisturizing & firming face cream
Marki:
Transparent Lab 🇪🇸Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Green tea (Zielona herbata)
Silicones
Oleje
Collagen
Witamina E
AHA (Kwasy AHA)
Peptides (Peptydy)
Poziom pH:
5.5-6
Opis:
Intensywnie odmładzający krem ujędrniający o bogatej, a zarazem szybko wchłaniającej się konsystencji, został stworzony z myślą o głębokim nawilżeniu, odżywieniu i przywróceniu elastyczności skóry, widocznie redukując zmarszczki oraz wiotkość już od pierwszej aplikacji. Jego zaawansowana formuła zawiera wysokopenetrujące fragmenty kolagenu, które są znacznie mniejsze od tradycyjnych, dzięki czemu docierają do głębszych warstw naskórka, stymulując naturalną syntezę kolagenu, poprawiając gęstość skóry i wygładzając linie mimiczne. Działanie to dopełnia karnozyna chroniąca przed starzeniem glikacyjnym, kompleks aminokwasów zapewniający efekt wypełnienia, proteoglikany wzmacniające skórę właściwą oraz składniki kojące, które wspólnie zapewniają długotrwałe nawilżenie, przywracają skórze objętość i pozostawiają ją jedwabiście gładką, sprężystą i widocznie zrewitalizowaną.
Skład:
Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Propanediol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Hydrogenated Soybean Oil, Dimethicone, Carnosine, Cetearyl Alcohol, Collagen Amino Acids, Soluble Proteoglycan, Arginine/Lysine Polypeptide, Betaine, Nicotiana Benthamiana Hexapeptide-40 SH-Polypeptide-47, PCA, Serine, Alanine, Glycine, Glutamic Acid, Lysine HCl, Threonine, Arginine, Proline, Tocopherol, Sodium PCA, Camellia Sinensis (Tea) Leaf Water, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Water, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Microcrystalline Wax, Carbomer, Glycine Soja (Soybean) Oil, PEG-75 Stearate, Ceteth-20, Steareth-20, Squalene, Beta-Sitosterol, Citric Acid, Disodium EDTA, Sodium Lactate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol
Analiza składu
# Numer CAS: 56-41-7
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 107-43-7
# Numer CAS: 107-88-0
Oleje
# Numer CAS: 194043-92-0
# Numer CAS: 65381-09-1
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 36653-82-4
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
Aminokwasy kolagenowe to aminokwasy pochodzące z hydrolizowanego kolagenu. Kolagen to helikalna struktura składająca się głównie z trzech aminokwasów, a mianowicie hydroksyproliny, proliny i glicyny. Występuje w postaci drobnego żółtego proszku. Ma ogromne zdolności wiązania i zatrzymywania wody. Jest obecny w produktach od ponad 30 lat w tym samym celu, jakim jest pielęgnacja skóry.
Ponieważ jest rezerwuarem wilgoci, zapewnia doskonałe nawilżenie. Chroni również skórę, tworząc film na skórze. W naturalny sposób zmniejsza utratę wilgoc...
# Numer CAS: 9006-65-9
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-86-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 31566-31-1
# Numer CAS: 56-40-6
# Numer CAS: 8016-70-4
Olej sojowy ma wysoką zawartość witaminy E, która działa jako silny przeciwutleniacz, a także poprawia wygląd wyprysków i blizn oraz pomaga chronić skórę przed oparzeniami słonecznymi.
Miejscowe stosowanie oleju sojowego pomaga chronić skórę poprzez neutralizację wolnych rodników obecnych w środowisku. Może to pomóc zmaksymalizować właściwości przeciwstarzeniowe lub rozjaśniające produktu. Ogólnie wiadomo, że korzyści płynące ze stosowania oleju sojowego dla skóry poprawiają ogólną jakość i wygląd skóry.
Uwodorniony olej sojowy j...
# Numer CAS: 122-99-6
# Numer CAS: 147-85-3
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
# Numer CAS: 56-45-1
SERYNA to aminokwas stosowany jako składnik nawilżający w emulsjach kosmetycznych. Działanie biologiczne ma charakter immunomodulujący, co poprawia strukturę skóry.
Seryna to drobnocząsteczkowy, nieistotny aminokwas, prekursor glicyny, biorący udział w syntezie kolagenu. Wchodzi także w skład niezbędnych NMF (naturalnych czynników nawilżających), zapobiegających przeznaskórkowej utracie wody.
L-seryna jest integralnym składnikiem poszczególnych fosfolipidów (związków tłuszczowych, np. fosfatydyloseryny), niezbędnych składników bł...
# Numer CAS: 532-32-1
# Numer CAS: 867-56-1
# Numer CAS: 28874-51-3
# Numer CAS: 58-95-7
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 72-19-5
Green tea (Zielona herbata)
# Numer CAS: 84650-60-2
# Numer CAS: 5343-92-0
Woda kwiatowa rumiankowa (rzymska) ma lekki, słodki, kwiatowo-ziołowy aromat, który służy do uspokojenia, relaksu i ukojenia zarówno fizycznego, jak i psychicznego.
Stosowana na skórę woda z kwiatów rumianku uspokaja i wzmacnia wszystkie rodzaje skóry i jest szczególnie dobra jako spray po opalaniu dla skóry suchej i/lub wrażliwej, przy egzemie, reakcjach alergicznych, stanach zapalnych, takich jak trądzik różowaty i wysypka. Aby pomóc zredukować „worki” pod oczami, namocz wacik w wodzie rumiankowej i delikatnie nałóż na zamkniętą powi...
Rozpuszczalny w wodzie proteoglikan pochodzący z chrząstki nosa łososia. Działanie podobne do EGF zostało potwierdzone przez profesora Nakamurę z Uniwersytetu Hirosaki. Oczekuje się, że Proteoglikan IPC będzie miał wpływ na promowanie proliferacji komórek naskórka i zapewnia młodzieńczą i nawilżoną skórę.
# Numer CAS: 31014-78-5
Arginine/Lysine Polypeptide to 40% roztwór suchego ekstraktu (p/p) składający się z L-lizyny i oligopeptydu L-argininy o stopniu polimeryzacji od 2 do 7, otrzymywany w procesie bezrozpuszczalnikowej syntezy enzymatycznej. Stymuluje produkcję i złogi składników strukturalnych macierzy zewnątrzkomórkowej, w tym Kolagenu I, III, V, GAG (glikozaminoglikanów) i proteoglikanu Decorin.
Ponadto polipeptyd argininy/lizyny hamuje anarchiczną siateczkę kolagenu. Zmniejsza także uwalnianie MMP-1, metaloproteinazy odpowiedzialnej za niszczenie kola...
Peptides (Peptydy)
Nicotiana Benthamiana Hexapeptide-40 sh-Polypeptide-47 jest na tyle mały, że może zostać wchłonięty przez skórę i jest identyczny z ludzkim kolagenem typu 1.
Prawdziwy składnik biohackingowy, Nicotiana Benthamiana Hexapeptide-40 Sh-Polypeptide-47, okazał się skutecznie zmniejszać długość i głębokość zmarszczek. Działa liftingująco i rzeźbiąc szyję, szczękę i dekolt, jednocześnie zmniejszając widoczność zmarszczek.
Składnik ten pochodzi z rośliny Nicotiana benthamiana, krewnej rośliny tytoniu, która została genetycznie przekształc...






