Anua Peach 77% Niacin Enriched Cream
Nazwa:
Anua Peach 77% Niacin Enriched Cream
Marki:
Anua 🇰🇷Kategorie:
Krem do twarzySkładniki Aktywne:
Collagen
Probiotyki/Fermenty
Silicones
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Niacinamid
Panthenol (Vitamin B5)
Ceramidy
Koncentracja Aktywnych Składników:
prunus persica (peach) fruit extract: 77%
Opis:
Rozświetlona, promienna cera z kremem ANUA Peach 77 Niacin Enriched Cream! Główny składnik, 77% ekstraktu z owoców brzoskwini, rozjaśnia koloryt skóry, a kolagen i adenozyna działają razem, ujędrniając skórę i wypełniając drobne zmarszczki, zapobiegając widocznym oznakom starzenia. Kwas hialuronowy i ceramidy utrzymują wysoki poziom nawilżenia skóry i wzmacniają jej barierę ochronną, zapewniając jej promienny i świeży wygląd. Żelowa konsystencja kremu łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, dzięki czemu jest to idealny krem nawilżający na dzień, odpowiedni dla cery normalnej, tłustej i mieszanej!
Skład:
Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Glycerin, Methylpropanediol, Niacinamide, Isododecane, Lactobacillus Ferment, 1,2-Hexanediol, Propanediol, Panthenol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Polymethylsilsesquioxane, Hydrogenated Polydecene, Jojoba Esters, Coptis Japonica Root Extract, Prunus Persica (Peach) Flower Extract, Soluble Collagen, Sodium Hyaluronate, Vinyl Dimethicone, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Water, Dimethiconol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Butylene Glycol, Adenosine, Disodium EDTA, Cyanocobalamin, Saccharomyces Ferment Filtrate, Galactomyces Ferment Filtrate, Bifida Ferment Lysate, Ceramide NP, Pectin, Maltodextrin, Hydrolyzed Vegetable Protein, Fragrance, Hydroxyacetophenone, Ethylhexylglycerin
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 9006-65-9
# Numer CAS: 139-33-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 68037-01-4
# Numer CAS: 27178-27-8
# Numer CAS: 9050-36-6
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 81-13-0
PEKTYNY to roślinne polisacharydy składające się z reszt kwasu O-galakturonowego i L-ramnopiranozy (łańcuchy boczne mogą zawierać do 50% innych monosacharydów). Występuje we wszystkich roślinach wyższych, zwłaszcza owocach i niektórych algach. Składniki ścian komórkowych roślin pomagają utrzymać w nich turgor oraz stabilność warzyw i owoców podczas przechowywania. Na skalę przemysłową P. pozyskiwany jest głównie z wytłoków jabłkowych i cytrusowych, wysłodków buraków cukrowych oraz główek słonecznika. Białe, żółtawe, szarawe lub brązowe, sypk...
# Numer CAS: 67762-27-0
# Numer CAS: 57-55-6
PROPANEDIOL (ZEMEA PROPANEDIOL™) to wysoko oczyszczony glikol pozyskiwany ze źródeł odnawialnych (cukier kukurydziany). Naturalna alternatywa dla tradycyjnych glikoli - glikolu propylenowego, glikolu butylenowego, gliceryny. Produkt posiada atest Ecocert. Jako składnik kosmetyków propanodiol charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi, wzmacnia działanie konserwantów, pełni rolę rozpuszczalnika i nośnika dla składników aktywnych, działa emolientowo.
Propanodiol występuje w dwóch powszechnych postaciach, 1,2-propanod...
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 77-86-1
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 99-93-4
# Numer CAS: 2163-42-0
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 153126-38-8
# Numer CAS: 90082-87-4
# Numer CAS: 68554-70-1
Ekstrakt z kłącza Coptis Chinensis to słynny tradycyjny chiński lek "Coptis", który zawiera alkaloidy, takie jak berberyna, berberyna, metylberyna i tetrandryna. Coptis chinensis to tradycyjny chiński lek, który jest szeroko stosowany w moim kraju. Leczy stany zapalne skóry, egzemy, goi rany itp. Posiada silne właściwości antybakteryjne. Ekstrakt Coptis chinensis może promować produkcję kolagenu, ma efekt aktywacji skóry w połączeniu z ich właściwościami przeciwutleniającymi. Może być stosowany w kosmetykach przeciwstarzeniowych; ekstrakt Co...
Prunus Persica (Peach) Flower Extract to wyciąg z kwiatów brzoskwini Prunus Persica. Brzoskwinia zwyczajna (Persica vulgaris) to roślina drzewiasta z rodziny różowatych (Rosaceae). Miąższ P.V., z którego otrzymuje się różne fitokoncentraty, zawiera kwasy organiczne (jabłkowy, cytrynowy itp.), witaminy A, B1, B2, B12, PP, C, olejek eteryczny. Z nasion pozyskiwany zobacz olej brzoskwiniowy, którego głównymi składnikami są kwasy: palmitynowy, oleinowy, linolowy. Z łupin nasion owoców Peach wytwarza się naturalne ścierniwo o różnej wielkości, kt...






