Rhode highlight milk Multipurpose luminizer
Nazwa:
Rhode highlight milk Multipurpose luminizer
Marki:
Rhode 🇺🇸Kategorie:
RozświetlaczeSkładniki Aktywne:
Omega fatty acids
Ceramidy
Oleje
UV filter
AHA (Kwasy AHA)
Witamina E
Formuła:
Opis:
Hybrydowy rozświetlacz (luminizer), który udoskonala zarówno czystą skórę, jak i makijaż, zapewniając delikatne, perłowe rozświetlenie oraz intensywne nawilżenie przez cały dzień. Ten uniwersalny produkt można stosować samodzielnie na oczyszczoną skórę, mieszać z podkładem lub łączyć z kosmetykami pielęgnacyjnymi i filtrami SPF, tworząc naturalne, nieskazitelnie świeże wykończenie z efektem doskonale nawodnionej i promiennej cery.
Skład:
Water/Aqua/Eau, Coconut Alkanes, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Polyglyceryl-10 Mono/Dioleate, Polyglyceryl-3 Oleate, Synthetic Fluorphlogopite, Diisopropyl Dimer Dilinoleate, Mica, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Copper Gluconate, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Oleic Acid, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Xanthan Gum, Euterpe Oleracea Sterols, Phosphatidylglycerol, Phytosphingosine, Caprylyl Glycol, Cholesterol, Coco-Caprylate/Caprate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Carbomer, Sodium Lauroyl Lactylate, Tin Oxide, Pentylene Glycol, Sodium Phytate, Ethylhexylglycerin, Chlorphenesin, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 33 (CI 17200)
Analiza składu
# Numer CAS: 7732-18-5
Alkany kokosowe to składnik pochodzący z redukcji i uwodornienia kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego. W produktach kosmetycznych alkany kokosowe działają jako rozpuszczalnik i zmiękczający skórę środek zmiękczający skórę.
Alkany to węglowodory nasycone (powszechne przykłady węglowodorów w kosmetykach to olej mineralny i parafina).
Dostawcy tego składnika opisują go jako klarowny, oleisty, płynny emolient o lekkim wysuszeniu na skórze, podobnym do lekkiego rozpuszczalnika izodedekanu.
Często stosuje się go w połączeniu z ...
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 68411-27-8
Mono/Dioleinian poligliceryny-10 jest mieszaniną mono- i diestrów kwasu oleinowego i poligliceryny-10.
Caprol® PGE 860 to mono/diester kwasu oleinowego i polimer gliceryny zawierający średnio dziesięć jednostek gliceryny. Niejonowy, niealkoksylowany, wielofunkcyjny emulgator Caprol PGE® 860 może być stosowany w różnych zastosowaniach spożywczych, kosmetycznych i farmaceutycznych. Jest emulgatorem hydrofilowym (olej/woda) i może stanowić wydajną alternatywę dla wybranych emulgatorów polisorbatowych lub innych alkoksylowanych. Caprol® PG...
# Numer CAS: 33940-98-6
Rozpuszczalny w oleju emulgator, w obecności wody przekształca olej w kremowe mleko, które odżywia skórę podczas jej oczyszczania.
Oleinian poligliceryny-3 jest monoestrem kwasu oleinowego i polimeru gliceryny zawierającym średnio trzy jednostki gliceryny. Jest to wielofunkcyjny emulgator zapewniający stabilne emulsje w pośrednich układach HLB, w których można zastosować dwa lub więcej innych emulgatorów. Oleinian poligliceryny-3 wymaga niskich stężeń użytkowych 1,0 - 4,0%. Jest zdolny do tworzenia emulsji o dobrej odporności na ciepło...
# Numer CAS: 103213-20-3
Dilinoleinian diizopropylu należy do grupy związków zwanych dilinolenianami dimeru dialkilu, które są szczególnie syntetyzowane w wyniku reakcji niezbędnych kwasów tłuszczowych i alkoholu o rozgałęzionym lub prostym łańcuchu, który następnie ma teksturę od mglistej cieczy do woskowatej substancji stałej. W tym przypadku alkohol izopropylowy poddaje się reakcji z kwasem dilinoleinowym, w wyniku czego powstaje dilinoleinian dimeru diizopropylu. Kwas dilinolowy pochodzi z olejków eterycznych otrzymywanych ze źródła roślinnego. W rzeczywistości ...
# Numer CAS: 12001-26-2
# Numer CAS: 122-99-6
# Numer CAS: 7695-91-2
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 100403-19-8
# Numer CAS: 180801-54-0
# Numer CAS: 4468-02-4
Omega fatty acids
Omega fatty acids
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
Fosfatydyloglicerol (PG) jest fosfolipidem wszechobecnym w prawie wszystkich organizmach. Grupa fosforanowa w cząsteczce PG jest naładowana ujemnie przy obojętnym pH, dlatego PG można sklasyfikować jako fosfolipid anionowy.
Chociaż dokładna fizjologiczna rola PG u niefotosyntetycznych eukariontów jest nieznana, coraz więcej dowodów sugeruje, że odgrywa on ważną rolę w mitochondriach, głównie jako prekursor w biosyntezie CL, która bierze udział w składaniu i stabilizacji kompleksów białkowych niezbędny do transportu elektronów przez dro...
# Numer CAS: 554-62-1
Fitosfingozyna jest produktem rozpadu ceramidów, występującym w dużych ilościach w warstwie rogowej skóry. Naturalny składnik aktywny, który działa antyseptycznie i przeciwzapalnie, stosowany jest w produktach przeciwtrądzikowych. Odbudowuje warstwę hydrolipidową na powierzchni skóry. Ceramid 3-ceramid fitosfingozyna bierze udział w tworzeniu warstwy bariery lipidowej skóry filmu hydrolipidowego.
Fitosfigozyna to długołańcuchowy, złożony alkohol tłuszczowy, który naturalnie występuje w górnych warstwach skóry. Jest niezbędnym elementem...
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 57-88-5
# Numer CAS: 85536-61-6
# Numer CAS: 68603-42-9
# Numer CAS: 9003-01-4
# Numer CAS: 407-040-2
# Numer CAS: 5343-92-0
# Numer CAS: 14306-25-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 104-29-0
# Numer CAS: 77-92-9
Kwas cytrynowy (Citric Acid)
Kwas cytrynowy to kwas oksypropanotrikarboksylowy, w postaci białych, bezwonne kryształów o przyjemnym, lekko kwaśnym smaku. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W przyrodzie występuje powszechnie, pozyskiwany jest z roślin, takich jak cytryny, żurawina i inne owoce, lub w wyniku fermentacji cukru.
W kosmetyce kwas cytrynowy pełni wiele funkcji: działa jako konserwant, regulator pH, rozrzedzacz, środek przeciwpieniący oraz chelator. Ma właściwości ściągające, oczyszczające i deli...
# Numer CAS: 1310-73-2
Wodorotlenek sodu NaOH (Sodium Hydroxide) to silna zasada, znana również jako ług sodowy lub soda kaustyczna. Jest to biała, stała substancja stosowana w kosmetyce głównie jako regulator pH lub denaturant. W wysokich stężeniach jest silnie żrąca: może powodować oparzenia chemiczne, podrażnienia skóry, a w kontakcie z oczami — poważne uszkodzenia. Jest także niebezpieczna przy wdychaniu pyłu lub aerozoli.
W formulacjach kosmetycznych stosuje się ją w bardzo małych, kontrolowanych ilościach, gdzie nie stanowi zagrożenia i pełni jedynie f...
# Numer CAS: 13463-67-7
DWUTLENEK TYTANU to biała, proszkowa substancja, biały nieorganiczny pigment. Jest chemicznie obojętny, nierozpuszczalny w wodzie, odporny na działanie większości kwasów nieorganicznych, benzyny i ropy naftowej, słabo rozpuszczalny w roztworach zasad. Posiada właściwości półprzewodnikowe. W produkcji kosmetycznej stosuje się wysokooczyszczony i drobno zdyspergowany dwutlenek tytanu (DT), który charakteryzuje się wysoką siłą krycia, działaniem barwiącym i opalescencyjnym. Jest zdolny do odbijania promieni UV, stanowiąc skuteczny fizyczny filt...






